Europos investicinis bankas skolina 70 mln. eurų "Eesti Energija"

Šie pinigai yra ne paskola, o kredito linija. Ji estų bendrovei atverta trims metams. O pasiskolinta suma bus skirta optinio tinklo plėtrai ir bus grąžinta per 14 metų,

estija talinasAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Estijos valstybinė energetikos monopolininkė „Eesti Energia“ pasirašė susitarimą su Europos investicijų banku (EIB) dėl 70 mln. eurų dydžio paskolos linijos, kuri bus skirta investicijoms į pasyviojo optinio tinklo plėtrą Estijoje.

Paskolos linija bus atvira trejus metus, panaudotos lėšos turi būti grąžintos per 14 metų. „Eesti Energia“ savo pranešime teigia, kad šiomis skolinamomis lėšos naudosis pagal poreikius.

„Estija garsėja kaip itin skaitmenizuota šalis, o mes džiaugiamės galėdami prisidėti prie tolesnės jos plačiajuosčio interneto plėtros. Jau ne pirmus metus EIB sėkmingai bendradarbiauja su „Eesti Energia“, ir su malonumu pasirengęs tai tęsti“, – teigė EIB viceprezidentas Thomas Ostrosas (Tomas Ostrosas).

Šio projekto įgyvendinimas leis maždaug 266 tūkst. buitinių vartotojų Estijoje naudotis itin didelės spartos plačiajuosčiu internetu, įskaitant 47 tūkst. vietovėse, kur plačiajuosčio interneto sparta iki šiol nebuvo didelė.

Naujas plačiajuosčio ryšio tinklas apims visą Estiją, o projektą tikimasi pabaigtas iki 2023 metų.

Ši paskolos sutartis – jau septinta per „Eesti Energia“ ir EIB bendradarbiavimo istoriją. Nuo 2004-ųjų, skolinimų suma jau pasiekė 600 mln. eurų.

Per pastaruosius penkis metus EIB skyrė maždaug 922 mln. eurų projektams Estijoje, įskaitant technologijų, infrastruktūros ir transporto sektorius.

Top