Klaipėdos nafta ims dar vieną paskolą iš Šiaurės investicijų banko

Dar viena iki 160 mln. eurų paskola bus skirta terminalo įsigijimui arba panašaus laivo pirkimui.

flame 580342 640

Valstybės valdomos „Klaipėdos naftos“ akcininkai trečiadienį pritarė antrajai paskolai iš Šiaurės investicijų banko (NIB) – iki 160 mln. eurų paskola bus skirta Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ išpirkimui ar kito panašaus laivo įsigijimui.

NIB paskola bus suteikiama iki 25 metų laikotarpiui, ją paimti reikės iki 2024 metų pabaigos, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Klaipėdos nafta“. Gruodžio pabaigoje „Klaipėdos nafta“ su NIB pasirašė 25 metų trukmės 134,1 mln. eurų paskolos sutartį – lėšos skirtos optimizuoti SGD terminalo išlaikymo kaštus, tai yra, mažinti juos trumpalaikėje perspektyvoje, paskirstant išlaidas ilgesniam laikotarpiui.

Įmonės valdyba pernai lapkritį pavedė vadovybei iki šių metų balandžio pabaigos su banku susitarti dėl finansavimo laivo išpirkimui, o iki 2021 metų gegužės pabaigos – suderinti su Europos Komisija, kad paskola atitinka valstybės pagalbos reikalavimus. Anksčiau skelbta, kad „Klaipėdos nafta“ antrąją paskolos sutartį su NIB planuoja pasirašyti šių metų pradžioje. Tikėtina, kad tai įvyks kovo mėnesį.

Seimas gruodį suteikė 275,5 mln. eurų valstybės garantiją NIB už paskolas „Klaipėdos naftai“. Garantijos suma antrajai paskolai yra 20 mln. eurų mažesnė nei prašė Vyriausybė (tai yra, garantija teikiama iki 140 mln. eurų paskolai). „Klaipėdos naftos“ Klaipėdos SGD tarnybos direktorius Arūnas Molis teigė, kad pagal turimą susitarimą NIB įsipareigoja paskolinti „Klaipėdos naftai“ nuo 120 iki 160 mln. eurų plaukiojančio SGD saugojimo ir išdujinimo įrenginio (FSRU) įsigijimui, susitarimu nėra prisiimama jokių konkrečių įsipareigojimų dėl paskolos dydžio.

„Su valstybės garantija nebus įmanoma pasiskolinti daugiau, nei numatyta atitinkamame Seimo nutarime dėl valstybės garantijos suteikimo, o galutinį paskolos dydį lems FSRU įsigijimo kaina ir su tuo susijusių techninių ir finansinių aplinkybių visuma“, – BNS komentavo A. Molis. Jis pabrėžė, kad „Poyry Management Consulting“ analizėje numatyta laivo-saugyklos rinkos kaina svyruoja tarp 120 ir 160 mln. eurų, o Seimo suteikta valstybės garantija „Klaipėdos naftai“ atitiko „šio rėžio vidurkį“.

„KN deda visas pastangas, kad įgyvendinant jai pavestą projektą būtų pasirinktas ekonomiškai naudingiausias sprendimas ir kartu maksimaliai taupomi Lietuvos gamtinių dujų vartotojų pinigai“, – sako A. Molis. Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas gruodį sakė, jog sąlygos „Klaipėdos naftai“ skolintis iš institucinių bankų šiuo metu yra idealios.

Top