Pernai „Paysera LT“ pelnas ūgtelėjo penktadaliu

2019-ieji metai šiai mokėjimų sistemai buvo sėkmingi, įmonės pelnas perkopė 2 mln. Eur. ribą. Šiam augimui padėjo įsitvirtinimas Baltijos šalyse bei Rumunijoje.

PayseraappNuotrauka: © Paysera

„Žiūrint į finansinius rodiklius, galime sakyti, tai buvo geriausi metai per visą „Paysera“ veiklos istoriją. Augome praktiškai visose srityse, pradedant pelnu, pajamomis, baigiant darbuotojų skaičiumi. Pajamos labiausiai augo iš pagrindinių paslaugų – įmokų surinkimo ir valiutų konvertavimo. Taip pat prisidėjo ir kiti svarbūs žingsniai rinkoje, kaip pavyzdžiui, įsitvirtinimas visose Baltijos šalyse – prie partnerių tinklo prisijungė Estija, kiek vėliau ir Rumunija. Viską darome laikydamiesi ilgalaikės strategijos – tai yra pagrindinė sėkmingų finansinių rezultatų priežastis“, – sako „Paysera LT“ generalinis Vytenis Morkūnas.

Per 2019 m. įmonės pajamos augo kiek daugiau nei 15 proc. ir  pasiekė 11,06 mln. Eur. Didelis šuolis pastebimas aktyvių klientų augime – jis siekia daugiau nei 80 proc., o kartu su tuo išaugo ir klientų atliekamų mokėjimų kiekis bei laikomų pinigų suma: bendrai per mokėjimų sistemą „Paysera“ atlikta 2,7 mln. pervedimų, kurių suma siekia 5,9 mlrd. Eur (augimas apie 50 proc.), klientų laikoma suma per metus išaugo daugiau nei 75 proc. ir pasiekė 200 mln. Eur.

Įmonei svarbūs ne tik finansiniai praeitų metų pasiekimai. 2019 m. prie „Paysera“ tinklo prisijungė partneriai Estijoje bei Rumunijoje. Šiuo metu „Paysera“ tinklą sudaro įmonės 5-iose šalyse. Dar vienas svarbus žingsnis – biurų pastato „Trapecija“ įsigijimas Vilniuje ir didesnio klientų aptarnavimo skyriaus jame atidarymas. Žvelgiant iš paslaugų pusės, sistemą papildė dar 3 kalbos ir šiuo metu paslaugos teikiamos net 11 kalbų, prisijungta prie mobilių mokėjimų „Google Pay“ bei „Samsung Pay“, taip pat praplėstas mobiliosios programėlės funkcionalumas: atsirado tokios funkcijos kaip taupymas, aukojimas, sąskaitos padalijimas, verslo sąskaitos atidarymas, integracija su bilietų platinimo sistema „Paysera Tickets“. Vidiniame „Paysera“ gyvenime taip pat buvo įvykių: prie komandos prisijungė 200-asis darbuotojas, spalio mėnesį paminėtas 15-as įmonės gimtadienis.

Nepaisant teigiamų finansinių rodiklių ir pasiekimų, V. Morkūno teigimu, praėję metai nebuvo lengvi. „Rinka pilna iššūkių ir pokyčių, prie kurių privalome prisitaikyti – nauji žaidėjai, nauji teisiniai reikalavimai, Estijoje ir Latvijoje vyko daug pinigų plovimo skandalų, kurie palietė ir Lietuvos finansų rinkos dalyvius. Turime būti lankstūs ir pasiruošę prisitaikyti. Geri finansiniai rezultatai suteikia daugiau galimybių ne tik būti dinamiškiems, bet ir investuoti į produktus – esamų gerinimą bei naujų kūrimą. Siekiame būti kasdieninių finansų pagalbininku, nesvarbu, ar tai privatus, ar verslo klientas. Norime pristatyti produktus, kurie padės užtikrinti klientų finansinį stabilumą. Visa tai bus pagrindiniai mūsų šių metų tikslai“, – sako generalinis direktorius.