„East Capital Real Estate IV“ fondas įsigijo vieną tvariausių ir moderniausių Rygos verslo centrų „Place Eleven“

Spausdinti

„East Capital Real Estate“ valdomas fondas investuoja į modernų, tvariai pastatytą komercinį nekilnojamąjį turtą Baltijos šalyse ir Centrinėje Europoje. Naujausias fondo pirkinys, verslo centras „Place Eleven“, yra 16 000 m2 modernus biurų pastatas, įsikūręs sparčiai besivystančioje Rygos centrinėje dalyje.

Nuotrauka Indriķis StūrmanisNuotrauka: Place Eleven biurų pastatas © Indriķis Stūrmanis

Tai yra vienas tvariausių pastatų Rygoje, kuriam suteiktas BREEAM „Excellent“ sertifikatas. Visas pastatas jau išnuomotas nuomininkams.

Verslo centras „East Capital Real Estate Fund IV“ iš bendrovės „Hanner Group“ įsigijo 16.000 m2 nuomojamo ploto verslo centrą „Place Eleven“ už 53 milijonus eurų. Tai yra jau šeštoji šio fondo investicija į modernius biurų ir logistikos pastatus Baltijos šalyse. Sandorio patarėjas – kompanija „Colliers“. Verslo centro „Place Eleven“ įsigijimas atspindi „East Capital Real Estate“ strategiją investuoti į aukštos kokybės, tarptautinius tvarumo standartus atitinkančius komercinius pastatus, esančius geriausiose sostinių lokacijose ir turinčius stiprius nuomininkus.

 „Gyvybingame SKANSTE rajone esančio verslo centro „Place Eleven“ įsigijimas yra svarbus „East Capital Real Estate“ žingsnis vykdant savo įsipareigojimą investuoti į patrauklų ir ekologišką turtą. Šis pastatas yra puikioje vietoje, pasižymi dideliu energiniu efektyvumu ir patikimais nuomininkais, todėl esame labai patenkinti šiuo pirkiniu. Atsižvelgiant į sudėtingas rinkos sąlygas, renkamės investuoti į stabilų ir patikrintą turtą“, – teigia „East Capital Real Estate“ generalinis direktorius Madis Raidma.

 „Place Eleven“ yra vienas efektyviausių pastatų rinkoje energijos suvartojimo atžvilgiu, todėl yra ekonomiškas ir patrauklus pasirinkimas nuomininkams. Pastatui suteikti BREEAM „Excellent“ ir A+ klasės energetinio naudingumo sertifikatai, todėl bankas „Swedbank“ jo įsigijimui suteikė žaliąją paskolą.

 „Nekilnojamojo turto sektoriuje tvarių ir energiją tausojančių sprendimų diegimas tampa pramonės standartu. Žalioji paskola verslo centrui „Place Eleven“ patvirtina, kad žaliųjų sprendimų diegimas yra naudingas plėtotojams, kurie siekia pritraukti dar daugiau nuomininkų ir investuotojų. Tai leidžia mums, kaip bankui, pasiūlyti palankesnes finansavimo sąlygas. Darni visuomenė yra vienas iš mūsų banko tikslų, todėl ypatingą dėmesį skiriame tam, kad klientai gautų geriausias įmanomas finansines paslaugas, kurios padėtų jiems siekti tvarumo“, – teigia „Swedbank Latvia“ verslo klientų skyriaus vadovo pareigas laikinai einantis Jevgenijs Ivanovs.

Stambius institucinius investuotojus atstovaujantis fondas yra investavęs apie 50 procentų savo kapitalo, tad ir artimiausiu metu planuoja likti aktyvus įsigijimų rinkos dalyvis. Fondas yra numatęs papildomai investuoti 175-200 milijonus eurų į komercinį nekilnojamąjį turtą Baltijos ir Centrinės Europos šalyse per ateinančius metus ir aktyviai vertina tolimesnių įsigijimų galimybes.