Periferijoje dirbanti Raseinių kredito unija: kuriame rimtą konkurenciją Lietuvos finansų rinkoje

Raseinių kredito unija viena didžiausių iš 11-os KREDA kredito unijų grupės, kuriai pavyksta pelningai ir tvariai augti 20 metų veiklą vykdant Lietuvos periferijoje. Unija pirmą šių metų pusmetį uždirbo 461.000 EUR grynojo pelno 46% daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Birute Ziuraitiene Raseiniu Kredito Unijos Administracijos VadoveBirutė Žiūraitienė, Raseinių Kredito Unijos Administracijos Vadovė

Pirmojo pusmečio Unijos bendrosios veiklos pajamos, palyginti su laikotarpiu prieš metus, augo 30%, iki 1,06 mln. EUR.

Grynosios palūkanų pajamos palyginamuoju laikotarpiu padidėjo 31% ir sudarė 807 tūkst. Eur.

Grynosios paslaugų ir komisinių pajamos didėjo 26%, iki 258 tūkst. EUR mln.

Palyginamuoju laikotarpiu Unijos paskolų portfelis augo 30% iki 45,76 mln. EUR.

Paskolų portfelio ir pajamų augimui didžiausios įtakos turėjo Unijos aktyvus skolinimas žemės ūkio verslui ir kitoms verslo sferoms, taip pat bendradarbiavimas su UAB „Žemės ūkio paskolų garantijų fondu“ ir UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ dėl garantijų teikimo.

„Nuo parėjusių metų intensyvinome stambių projektų kreditavimą, teikdami sindikuotas paskolas su kitomis kredito unijomis. Periferijoje veikianti vietinio kapitalo finansų įstaiga, tokia kaip kredito unija, susiduria su konkurencinga rinka. Unija nuo praėjusiu metų įgyvendina strategiją – pritraukti Kauno regiono klientus, o tai užtikrino paskolų portfelio augimą – per pastaruosius 12 mėnesių sudaryta paskolų sutarčių daugiau kaip už 11 mln. EUR“, – teigė Birutė Žiūraitienė, Raseinių kredito unijos valdybos pirmininkė ir administracijos vadovė

Unijos indėlių portfelis pusmečio pabaigoje siekė 33,4 mln. Eur ir buvo 5% didesnis nei prieš metus.
Pusmečio pabaigoje atidėjinių suformuota už 226.000 Eur.

Unijos išlaidų ir pajamų santykis 2022 m. pirmo pusmečio pabaigoje sudarė 59,5% kas rodo, kad Unija valdoma bene efektyviausiai visoje KREDA grupėje.

Palyginamuoju laikotarpiu Unijos aktyvai padidėjo 15% iki 49,7 mln. EUR, aktyvų grąža nuo 1,31 padidėjo iki 1,4% ir yra didžiausia KREDA kredito unijų grupėje.

Palyginamuoju laikotarpiu Unijos nuosavo kapitalas padidėjo 23,5 % ir sudarė 4,14 mln. EUR. Raseinių kredito unija yra pirmaujanti pagal nuosavo kapitalo ir sukaupto kapitalo rezervo dydį ne tik savo KREDA grupėje bet ir tarp visų 60-ies Lietuvoje veikiančių kredito unijų.

Apie Raseinių kredito uniją

Raseinių kredito unija yra didžiausia iš Lietuvoje veikiančių 60-ies unijų pagal nuosavo kapitalo ir sukaupto rezervo dydį. Unija priklauso Jungtinei centrinei kredito unijų grupei – KREDA ir teikia paskolas privatiems, verslo ir žemės ūkio veiklą vykdantiems klientams, priima terminuotus indėlius bei teikia kasdienines finansines paslaugas. Daugiau informacijos: www.raseiniukreditounija.lt