Didžiausi Lietuvos bankai Agrokoncerno grupei padidino finansavimą iki 311 mln. eurų

Spausdinti

Trys didžiausi Lietuvos bankai „Luminor“, „Swedbank“ ir SEB iki 311 mln. eurų padidino apyvartinio kapitalo finansavimo limitą Agrokoncerno grupei. Papildomą finansavimo poreikį nulėmė žymiai išaugusios grūdų bei agrocheminės produkcijos kainos.

Agrokoncerno grupė 02Nuotrauka: © Agrokoncerno grupė

Pasak Agrokoncerno grupės generalinio direktoriaus pavaduotojos Daivos Kuršelytės, padidintas finansavimo limitas padės aprūpinti žemdirbius agrochemine produkcija ir laiku atsiskaityti už supirktus grūdus. Agrokoncerno grupės įmonės, kaip ir kiekvienais metais, yra pilnai pasiruošusios užtikrinti savo klientų poreikius.

Agrocheminiais produktais prekiaujančiai įmonei „Agrokoncernas“ SEB bankas limitą padidino iki 115 mln. eurų, „Swedbank“ suteikė papildomą 10 mln. eurų faktoringo limitą. Pasak įmonės direktoriaus Edgaro Šakio, limitai yra didinami atsižvelgiant į bendrą įmonės veiklą ir jos pasiektus rezultatus.

„Turime ilgametę patirtį, ūkininkams siūlome pačių išbandytus ir mokslu pagrįstus sprendimus. Juos aprūpiname patikrinta ir patikima produkcija. Sėkmingai vystydami įmonės veiklą, ne kartą įrodėme, kad esame verti pasitikėjimo“, – sako E. Šakys.

Komentuodamas sprendimą padidinti finansavimą SEB banko valdybos narys ir Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vilius Juzikis teigia, kad Agrokoncerno grupės įmonės daug metų kūrė ir tobulino augalų tręšimo technologijas, jų produktų pardavimai kasmet auga po 20–40 proc., o prasidėjus karui Ukrainoje, grupė priėmė sprendimą nebetęsti bendradarbiavimo su Rusija ir Baltarusija, jas pakeičiant kitais tiekėjais Lenkijoje, Norvegijoje, Maroke, Kanadoje ir t.t.

„Atsižvelgdami į ilgametę sėkmingo bendradarbiavimo patirtį su šia įmonių grupe, tikime, kad suteiktas papildomas banko finansavimas padės sklandžiau užtikrinti tolesnę įmonės veiklą ir suvaldyti esamą riziką, o aukštos grūdų kainos Lietuvos žemdirbiams leis skirti daugiau išlaidų derliui auginti“, – teigia V. Juzikis.

Kitai Agrokoncerno grupei priklausančiai įmonei „Agrokoncerno grūdai“ du bankai „Luminor“ ir „Swedbank“ finansavimo limitą padidino iki 186 mln. eurų.

Bendras abiejų bankų finansavimo limitas „Agrokoncerno grūdams” padidintas 71 mln. eurų. „Luminor“ banko dalis dabar siekia 136 mln. eurų, „Swedbank“ – 50 mln. eurų. Iki šio finansavimo padidinimo limitas siekė 115 mln. eurų.

„Tokio padidinimo mūsų ilgamečiam klientui „Agrokoncerno grūdai“ prireikė dėl pokyčių grūdų rinkoje. Karas Ukrainoje ir infliacija nulėmė grūdų paklausos ir kainų augimą, todėl siekiant išlaikyti prekybos apimtis buvo būtinas papildomas finansavimas. Nors šiuo metu grūdų kainos kiek krenta, papildomas limitas leis klientui turėti rezervą, kol tolesnis kainų lygis nėra aiškiai numatomas. Tad mums džiugu, kad galime prisidėti prie sklandaus įmonės veiklos tęstinumo užtikrinimo“, – sako „Luminor“ verslo bankininkystės vadovas Jonas Urbonas.

Įmonės „Agrokoncerno grūdai“ direktorius Karolis Šimas džiaugiasi sėkmingomis ilgametėmis partnerystėmis ir įgytu bankų pasitikėjimu.

„Tokio dydžio paskolos išdavimas yra įrodymas, kad esame pasiekę stiprios tarptautinės kompanijos lygį. Tai yra ilgamečio ir nuoseklaus darbo rezultatas. Nors grūdų supirkimo kainos šiuo metu yra labai permainingos, esame pasiruošę bet kokiam kainų šuoliui. Džiaugiamės turėdami stiprias partnerystes, kurios padeda užtikrinti sklandų ir savalaikį atsiskaitymą su ūkininkais“, – sako K. Šimas.

Agrokoncerno grupei priklausanti įmonė „Agrokoncerno grūdai“ yra didžiausia grūdų supirkėja Lietuvoje. Kasmet įmonė iš ūkininkų superka apie 1,5 mln. tonų grūdų.