EMBank“ 2021 m. rezultatai: paskolų portfelis augo 27,7 mln. Eur., banko pajamos – 13 kartų

Spausdinti

„European Merchant Bank“, turintis Europos Centrinio Banko (ECB) licenciją ir Lietuvoje veikiantis nuo 2019 m., skaičiuoja, kad 2021 buvo iki šiol geriausi veiklos metai bendrovės istorijoje. Remiantis audito duomenimis, bankas gerokai pagerino visus savo veiklos rodiklius.

EMBankNuotrauka: © EMBank

Praėjusiais metais „EMBank“ paskolų portfelis verslui sparčiai augo ir 2021 m. pabaigoje siekė 29,7 mln. Eur. 2021-aisiais bankas gavo 4 mln. 286 tūkst. grynųjų pajamų, palyginus su 2020 metais beveik 13 kartų daugiau. Bendra indėlių suma per metus pasiekė 75,9 mln. Eur, t. y. 2 kartus daugiau nei 2020 metų pabaigoje. 2021 m. „European Merchant Bank“ baigė su 605 tūkst. Eur nuostoliu, o pernai, metų viduryje, pirmą kartą nuo veiklos Lietuvoje pradžios dirbo pelningai. Pasiektas rezultatas 13 proc. geresnis, nei buvo planuota.

„Praėję metai mums buvo spartaus augimo laikotarpis – banko pajamos išaugo daugiau nei 10 kartų. Tai lėmė kelios priežastys. Pirma, sustiprinome savo puikią komandą ir paaugome 54 proc. , ją padvigubinome, pasiekdami 54 FTE (angl. Full-time equivalent) 2021 m. pabaigoje. Augantis prekės ženklo žinomumas leido pritraukti patyrusių specialistų svarbioms pareigoms. Nauji komandos nariai puikiai įsiliejo į mūsų judrią organizaciją. Verta paminėti ir tai, kad mums pavyko padidinti savo partnerių ir korespondentų tinklą. Antra, mes daugiau nei dvigubai padidinome savo klientų skaičių. Šią sėkmę lėmė ne tik mūsų pardavimų komandos stiprinimas, bet ir iniciatyva didinti banko prekės ženklo žinomumą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Taip pat prie klientų augimo prisidėjo aktyvus dalyvavimas mūsų partnerių, asociacijų veiklose, didesnis matomumas žiniasklaidoje, esamų klientų rekomendacijos, renginių rėmimas ir reklaminės kampanijos skaitmeninėje erdvėje. Matome augančią tendenciją – verslai aktyviau kreipiasi į mus dėl finansavimo paslaugų. To akivaizdus įrodymas – sparčiai augęs „EMBank“ verslo paskolų portfelis. Galiausiai, daug investavome į struktūriškai reikšmingus dalykus – rizikos valdymą, atitiktis, IT infrastruktūrą, vidaus procesus ir klientų patirtis. Tai – svarbūs akcentai, padėsiantys augti ir 2022 metais“, – sako „European Merchant Bank“ vadovas Sarp Demiray.

Pernai „European Merchant Bank“ taip pat skyrė daug dėmesio pinigų plovimo ir rizikos vertinimo metodikoms gerinti. Bankas beveik trigubai praplėtė pinigų plovimo ir rizikos valdymo skyrius talentingais ir patyrusiais specialistais. Taip pat daug dėmesio skirta naujiems technologiniams sprendimams, stiprinantiems pinigų plovimo ir rizikos valdymą.

„European Merchant Bank“ teikia apyvartinio kapitalo ir investicines paskolas, ypač skirtas

SVV. Greitu metu verslams bus siūlomos banko kortelės, mokėjimo kortelių skaitytuvai bei lizingo ir kiti finansavimo produktai. „EMBank“ taip pat teikia sąskaitų ir mokėjimo paslaugas tarptautinėms ir vietinėms įmonėms bei finansų institucijoms. Bankas yra „Sepa“, „Swift“ ir „Target2“ narys. Tarp „EMBank“ teikiamų sprendimų klientams yra ir „bankininkystė kaip paslauga“ (angl. Banking as a Service) produktai.

2021 m. pabaigoje „EMBank“ finansavimo portfelyje dominavo nekilnojamojo turto (27 proc. viso paskolų portfelio dalis), transporto ir saugojimo (17 proc.), apdirbamosios gamybos (17 proc.), kredito įstaigų (15 proc.), žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės (7 proc.), didmeninės ir mažmeninės prekybos (6 proc.) sektoriai.

„Nors dar esame ganėtinai jaunas bankas, tačiau geri praeitų metų rezultatai rodo, kad vis daugiau verslų mato mus kaip patikimus partnerius. Tai išties labai džiugina. Savo tarptautine patirtimi ir finansavimo paslaugomis siekiame Lietuvoje padėti mažoms ir vidutinėms įmonėms augti greičiau. Būtent šios bendrovės gali labiau prisidėti prie spartesnio Lietuvos ekonomikos augimo. Tuo pačiu metu turime stiprią vietinių ir tarptautinių klientų bazę, kuriems reikia mokėjimo paslaugų. Siekdamas įgyvendinti bendrovės tikslus, „European Merchant Bank“ toliau aktyviai investuos į verslo plėtrą“, – teigia „EMBank“ valdybos pirmininkas Ekmel Cilingir.