„Kreda“ grupė pradeda teikti lengvatines paskolas nuo pandemijos nukentėjusiems ūkininkams

„Kreda“ grupė pasirašė sutartį su nacionaline plėtros įstaiga UAB Žemės ūkio paskolų garantijų fondas (ŽŪPGF UAB) ir iki 2022 m. birželio 30 d. iš papildomai skirtų lėšų pradeda teikti lengvatines paskolas pagal skatinamąją finansinę priemonę žemės ūkio ir žuvininkystės ūkio subjektams, patiriantiems sunkumų dėl koronaviruso (COVID-19) pandemijos.  Skatinamosios finansinės priemonės įgyvendinimui papildomai skirta 25 mln. eurų.

kreda logo be sloganNuotrauka: © Kreda

„Mums svarbu, kad tiek mūsų esami nariai, tiek ir būsimi, nukentėję dėl pandemijos sukeltų pasekmių žemės ir žuvininkystės ūkiuose, gretai ir patogiai galėtų pasinaudoti valstybės skirta parama. Suprantame, kad šis laikotarpis yra pats darbymetis žemės ūkyje, ir stengėmės būti pirmieji, galintys prisidėti prie ūkininkų finansinių poreikių įgyvendinimo“, – dalinasi J.Česonienė, „Kreda“ grupės administracijos vadovė.

Per 2020-2021 m. laikotarpį pagal šią priemonę iš viso lengvatinių paskolų suteikta už 133,1 mln. eurų, o šių metų pradžioje atlikus rinkos poreikio analizę matėsi, kad vis dar išlieka finansavimo poreikis, todėl buvo skirtos papildomos lėšos. Norinčiuosius raginame nedelsti – paskolos bus teikiamos iki birželio 30 d.

„Kreda“ grupės kredito unijos

Kaip ir kokiomis sąlygomis yra teikiamos paskolos?

Lengvatinės paskolos pagal šią skatinamąją finansinę priemonę yra teikiamos apyvartiniam kapitalui finansuoti, tad ūkio subjektai galės laiku sumokėti atlyginimus darbuotojams, atsiskaityti su tiekėjais, padengti kitas būtinas einamąsias išlaidas. Maksimali paskolos suma siekia iki 1 mln. eurų, maksimali trukmė – iki 72 mėnesių.

Vienam paskolos gavėjui gali būti suteikiama viena paskola per 2022 metų laikotarpį, tad 2020-2021 m. laikotarpiu paskolomis pasinaudoję ūkio subjektai galės jomis pasinaudoti ir 2022 m. Svarbu, kad bendra suteiktų paskolų suma per visą šios finansinės priemonės galiojimo laikotarpį nuo 2020 m. vienam paskolos gavėjui neviršytų nustatytų limitų ir maksimalios 1 mln. eurų sumos.

Paskolos suteikiamos neįkeičiant turto, joms taikomas galimas paskolos grąžinimo atidėjimas iki 12 mėn. Paskolai, priklausomai nuo paskolos trukmės ir ūkio subjekto dydžio, taikoma fiksuota metinė palūkanų norma nuo 0,1 iki 1,51 proc. Paskolos administravimo mokestis siekia 2 proc. nuo paskolos sumos, tačiau ne mažiau kaip 150 eurų ir ne daugiau kaip 2 500 eurų.

Daugiau apie šią priemonę skaitykite čia: Lengvatinės paskolos nukentėjusiems nuo COVID-19

Top