„Synergy Finance“ valdomas turtas perkopė 100 mln. eurų

Lietuviško kapitalo investicijų valdymo bendrovės „Synergy Finance“ valdomų investicinių fondų konsoliduotas turtas viršijo 100 mln. Eur. Vien per praėjusius metus bendrovės valdomų fondų turtas augo beveik dvigubai – daugiau nei 50 mln. Eur. Tokį spartų augimą lėmė bendras dviženklis valdomų fondų prieaugis bei naujų investuotojų pritraukimas.

centaiAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

2021 m. gruodžio 31 d. „Synergy Finance“ valdomo turto vertė sudarė daugiau nei 100 mln. Eur. Kaip nurodo dr. Lukas Macijauskas, „Synergy Finance“ fondų valdytojas, praėję metai įmonei buvo itin sėkmingi tiek skaičiuojant investicinę grąžą, tiek pritraukiant naujų investuotojų.

„Bendra makroekonominė situacija, visų pirma ekonominis augimas bei infliacijos grėsmė, ir padėtis rinkose buvo palanki investicijų valdytojams dėl išaugusio esamų ir naujų investuotojų dėmesio. Stebime tiek padidėjusį investuojančių gyventojų skaičių, tiek investicijų diversifikacijas pagal skirtingas turto klases. Aukšta „Synergy Finance“ valdomų fondų grąža leido išlaikyti investuotojų dėmesį visus praėjusius metus  pasirinktos investavimo strategijos dviženklę grąžą leido pasiekti daugumai mūsų valdomų fondų, iš kurių net trys sugeneravo didesnę nei +30% grąžą. Tai lėmė bendrą „Synergy Finance“ valdomo turto augimą daugiau nei 50 mln. Eur“, – teigia L. Macijauskas.

Praėjusiais metais iš „Synergy Finance“ valdomų investicinių fondų geriausiai sekėsi „Future Megatrends Fund“, kurio pirmų 11 mėnesių rezultatas siekė beveik +40%, „Synergy Global Momenum Fund“, per metus uždirbusiam +35.21% ir „Nextury Technology Fund‘ (+33.86%). Minimi investiciniai fondai pagal investicinę grąžą buvo lyderiai ne tik tarp „Synergy Finance“, bet ir tarp visų „Verslo žiniose“ skelbiamų viešai platinamų investicinių fondų rezultatų.

2021-aisiais investuotojams buvo pasiūlyti du nauji investiciniai fondai. Tai į Azijos technologijų įmones investuojantis „Nextury Asia Technology Fund“ ir į įvairių pasaulio įmonių akcijas ir fondus investuojantis „Synergy Global Equity Fund“.

„Synergy Finance“ valdo viešai ir neviešai platinamus, iš viso trylika kolektyvinio investavimo subjektų. Neviešai platinamų fondų ir bendrovių, skirtų informuotiems investuotojams, lėšos yra nukreipiamos į investicines nekilnojamojo turto įmones bei fondus, taip pat į investuojama į akcijų biržose nekotiruojamas įmones.

„Synergy Finance“ viešai platina aštuonių savo įsteigtų investicinių fondų vienetus. Tai „Synergy Global Allocation Fund“, „Synergy Global Momentum Fund“, „Synergy European Bond Fund“, „Nextury Technology Fund“, „Alpha Metals and Mining Fund“, „Future Megatrends Fund“, „Synergy Global Equity Fund“ ir „Nextury Asia Technology Fund“.