Po daugiau nei savaitės pasirašyti „DelfinGroup“ akcijų nebebus galima

Pirmasis IPO laikotarpis „Nasdaq“ Riga vertybinių popierių biržoje eina į pabaigą, liko tik savaitė AS „DelfinGroup“ akcijų pasirašymui. Akcijos kaina- 1,52 Eur, minimali suma investavimui - viena akcija. Maksimalios ribos nėra.

investicijis grafikas2Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

AS „DelfinGroup“ valdybos pirmininkas Didzis Ādmīdiņš: „Investuotojų aktyvumas pirmąją pasirašymo savaitę buvo daug žadantis. Tikimės, kad instituciniai investuotojai bei mažmeniniai investuotojai iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos po IPO taps naujaisiais mūsų akcininkais. Matome didelį mažmeninių ir privačių investuotojų aktyvumą. Taip pat tikimės, kad investuotojų susidomėjimas išliks bent toks pat didelis kaip pirmąją pasirašymo savaitę ir visi, dar nepasirašę akcijų, turės galimybę tai padaryti. IPO procesui pasibaigus, toliau tęsime darbus siekdami savo ilgalaikių strateginių tikslų.“

Šiandien buvo pranešta, kad AS „DelfinGroup“ svetainėje (www.delfingroup.lv) paskelbta LHV analitikų atlikta AS „DelfinGroup“ ir jos vertinimo ataskaita. Remiantis šia ataskaita, bendrovė po kapitalo pritraukimo IPO proceso metu vertinama 80-90 mln. eurų, darant prielaidą, kad IPO metu bus pritraukta mažiausiai 12,5 mln. eurų (taigi bendrovė gali pasiekti savo finansinius tikslus). Didzis Ādmīdiņš, AS „DelfinGroup“ valdybos pirmininkas, komentuoja: „IPO akcijos kaina yra 1,52 euro, tai reiškia, kad bendrovė šiuo metu vertinama maždaug 60 mln. eurų. Jei naujai pritrauktas kapitalas pridedamas aritmetiškai, vertė bus apie 73 mln. eurų. Tačiau „LHV Bank“ analitikai (atsižvelgdami į jų vertės intervalo vidurį, t. t. 85 mln. eurų) mano, kad įmonės vertė yra didesnė už IPO kainą. Mes gerbiame nepriklausomų analitikų nuomonę apie įmonės vertę. Perskaitėme ataskaitą ir manome, kad ji yra kokybiška. Įprasta, kad IPO akcijų kaina yra mažesnė už tikrąją akcijų vertę, nes taip atlygis, vadinamas IPO nuolaida, perduodamas investuotojams, kurie pasitiki ir išdrįsta tapti bendrovės akcininkais IPO proceso metu“.

IPO metu bus išleista iki 8 395 000 akcijų, o bendras planuojamas bendrovės akcijų skaičius po IPO bus iki 48 395 000. Atitinkamai vienos akcijos tikroji vertė šiuo metu gali būti maždaug nuo 1,65 iki 1,86 euro (atsižvelgiant į tai, kad pritrauktas naujas kapitalas sudaro ne mažiau kaip 12,5 mln. eurų).

IPO gali dalyvauti bet kuris mažmeninis investuotojas iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos bei kvalifikuoti instituciniai investuotojai iš EEE šalių, taip pat kiti instituciniai investuotojai, atitinkantys IPO prospektą. AS „DelfinGroup“ per IPO planuoja pritraukti iki 12,76 mln. Eur bendrųjų pajamų. Visas pritrauktas kapitalas bus naudojamas tolesnei įmonės plėtrai ir finansavimo išlaidų mažinimui. Dabartiniai AS „DelfinGroup“ akcininkai IPO proceso metu savo akcijų neparduos.

Siūlymo laikotarpis baigsis spalio 11 d., 15.30 val. Norėdami pasirašyti akcijas, investuotojai turi pateikti pasirašymo įsipareigojimą savo bankui. Galimybę pasirašyti akcijas sudaro „Nasdaq Riga“ nariai: „LHV Bank“, „Swedbank“, SEB, „Luminor Bank“, „Citadele“, „Rietumu Banka“, „BlueOrange“, „Signet Bank“, „Šiaulių bankas“, „Skandinaviska Enskilda Banken“, „Nordea Bank“ ir kiti. Visą „Nasdaq Riga“ narių sąrašą rasite: https://nasdaqbaltic.com/statistics/lv/members.

Virtualų IPO pristatymą galite pamatyti: https://youtu.be/O2fm1K_W8d0

Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija (FKTK) AS „DelfinGroup“ IPO prospektą įregistravo 2021 m. rugsėjo 21 d. AS „DelfinGroup“ IPO patarėjai yra „LHV Bank“ ir advokatų kontora „Eversheds Sutherland Bitāns“. AS „DelfinGroup“ pasirašė rinkos formavimo sutartį su AS „LHV Pank“, kad būtų užtikrintas AS „DelfinGroup“ akcijų likvidumas. Išsamiau apie rinkos formuotojus skaitykite: https://nasdaqbaltic.com/market-information/market-makers/

Daugiau informacijos apie planuojamą IPO rasite: www.delfingroup.lv

Top