„Evernord“ pritraukė 3,5 mln. eurų investicijų į „Novira Capital“ grupės obligacijas

Finansų maklerio įmonė UAB „Evernord“ Lietuvos investuotojams sėkmingai išplatino 3,5 mln. Eur vertės Estijos nekilnojamojo turto vystytojo „Novira Capital“ įmonių grupės obligacijas. Antrinė „Novira Capital“ įmonė „NC K2C“ SIA Rygoje stato multifunkcinį kompleksą „Kalnciema“, kuriame bus įrengti apartamentai, studijos studentams ir komercinės patalpos.

Vismante Sepetiene EvernordNuotrauka: Vismantė Šepetienė, FMĮ „Evernord“ direktorė © „Evernord“

Obligacijos išplatintos neviešai privatiems investuotojams Lietuvoje su 7,5% metinėmis palūkanomis ir nekilnojamojo turto užtikrinimu. Palūkanos bus mokamos kas ketvirtį, o obligacijas planuojama išpirkti iki 2023 m. balandžio 12 dienos.

„Šios obligacijos išsiskyrė tuo, kad jas platinome Lietuvoje, o nekilnojamasis turtas vystomas Rygoje. Reikėjo glaudaus teisinio bendradarbiavimo suderinant abiejų šalių teisės normas. Obligacijas pasiūlėme Lietuvos investuotojams, sulaukėme didelio susidomėjimo ir surinkome maksimalią planuotą sumą“, – sako Vismantė Šepetienė, FMĮ „Evernord“ direktorė.

Teisiniai patarėjai rengiant obligacijų dokumentaciją buvo „TGS Baltic“ Lietuvos ir Latvijos biurai bei Latvijos „Walless“ advokatų kontora.

„Dėkojame Lietuvos investuotojams už pasitikėjimą. Ši obligacijų emisija mums – puiki galimybė diversifikuoti finansavimo šaltinius. „Kalnciema“ projektas šiuo metu yra baigiamojoje derinimo stadijoje, jo statybas planuojame pradėti šių metų pabaigoje arba ateinančių metų pradžioje, todėl sklandus finansavimas mums itin svarbus“, – sako Nikolajus Kryzhanovskiy, „Novira Capital“ finansų direktorius ir valdybos narys.

Multifunkcinis „Kalnciema“ kompleksas iš viso užims 27 tūkst. kv. m, įskaitant požeminį parkingą. Komplekse bus įrengti apartamentai, studijos studentams, komercinės patalpos pirmajame pastato aukšte. Pastatus Rygos Kalnciema ir Daugavgrivas gatvių sankirtoje planuojama pradėti eksploatuoti 2023 m. pabaigoje.   statiniai rygojeNuotrauka: planuojamas statyti multifunkcinis kompleksas Rygoje © Projektuotojų vizualizacija

Išleistos obligacijos registruotos Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume „Nasdaq CSD SE“. Emisijos vertybinių popierių apskaitą vykdo AB Šiaulių bankas.

Tai penktasis „Evernord“ neviešas obligacijų platinimas šiemet ir vienas didžiausių savo verte. Gegužę bendrovė išplatino 4 mln. Eur vertės braškių auginimu ir liofilizavimu užsiimančios UAB „Dehidra“ obligacijas. Metų pradžioje išplatintos dvi „Legal Balance“ obligacijų emisijos, prisidėta platinant UAB „Terseta“ obligacijas.

Praėjusių metų pabaigoje Lietuvos bankas „Evernord“ suteikė aukštesnės B kategorijos finansų maklerio įmonės licenciją, kuri leidžia prekiauti vertybiniais popieriais klientų vardu bei teikti uždarųjų akcinių bendrovių akcijų bei fondų apskaitos paslaugas.

„Įmonės vis drąsiau skolinasi kapitalo rinkoje ir kreipiasi dėl didesnių sumų – tai tampa vienu iš įprastų ir konkurencingų būdų skolintis. Nekilnojamojo turto projektai investuotojams patrauklūs savo užstato galimybe, todėl jiems finansavimą galima pritraukti dar palankesnėmis sąlygomis“, – sako V. Šepetienė.

FMĮ „Evernord“ teikia gerovės valdymo paslaugas fiziniams asmenims, turto valdymo paslaugas instituciniams investuotojams ir įmonėms, platina struktūrinius investicinius produktus ir teikia įmonių finansų paslaugas bei konsultacijas.