„Bankeroje“ per metus įdarbinta dar 40 darbuotojų

Spausdinti

Lietuvių fintech įmonė „Bankera“ toliau plečia kolektyvą, nuo 2017 metų jis patrigubėjo ir šiuo metu įmonė jau turi 173 darbuotojus. Daugiausia augo teisės ir atitikties bei verslo plėtros specialistų skaičius.

bankera logoNuotrauka: © Bankera

 „Kai kiti verslai per karantiną mažino apsukas, mūsų bendrovė kaip, beje, daugelis finansų sektoriaus įmonių jas didino. Pandemija šį procesą neabejotinai tik paskatino: visame pasaulyje pastebimas įvairių finansinių paslaugų skaitmeninėje erdvėje augimo bumas. Ne išimtis ir Lietuva. Mes sparčiai augame toliau – šiuo metu aktyviai ieškome IT, pinigų plovimo prevencijos, klientų aptarnavimo specialistų“, - sako „Bankeros“ bendraįkūrėjas Vytautas Karalevičius.

 Anot V. Karalevičiaus, per karantiną „Bankera“ ne tik atnaujino ir išplėtė komandą, bet ir įsikūrė naujame erdviame biure pačiame sostinės centre Gedimino prospekte – tarp Katedros ir V. Kudirkos aikščių. Tad, pasibaigus karantinui, dalis darbuotojų jau sugrįžo į įprastą darbo ritmą ir vėl susitiko su išsiilgtais kolegomis. Tiesa, įmonė toliau suteikia galimybę darbuotis taip pat nuotoliniu būdu.

 „Dar prieš karantino apribojimus „Bankera“ laikėsi lanksčios nuotolinio darbo kultūros, kuri yra tęsiama net ir pasibaigus karantino apribojimams. Kiekvienas darbuotojas, sutaręs su savo vadovu, gali rinktis darbines užduotis atlikti iš namų, ar kitos jam patogios vietos. Suprantame, kad darbo rezultatas priklauso ne nuo fizinio buvimo kažkurioje vietoje, o nuo to, kaip darbuotojas jaučiasi dirbdamas. Jeigu jam geriau sekasi dirbti iš namų, vasarą – iš sodybos, ar prie jūros, suteikiame jam tokią galimybę. Svarbu tik, kad visi darbai būtų atlikti laiku, darbuotojas būtų pasiekiamas savo vadovams. Tuo tarpu norintiems dirbti biure, gyvai susitikti ir bendrauti su kolegomis, „Bankera“ siūlo modernius Vilniuje ir Kaune veikiančius biurus, kuriuose galima rasti ne tik modernią IT infrastruktūrą, bet ir įrengtas poilsio ir pramogų zonas“, - pasakoja „Bankeros“ Žmogiškųjų išteklių vadovė Sigita Kilkutė.

Fintech įmonę „Bankera“ 2017 metais įkūrė trys lietuviai: Justas Dobiliauskas, Mantas Mockevičius ir  Vytautas Karalevičius. Europos Komisijos inicijuotame hakatone „Bankera“ sukurtas smulkaus ir vidutinio verslo finansavimo sprendimas buvo pripažintas geriausiu „Skaitmeninių finansų“ kategorijoje. Šiemet “Bankera” pateko į kas porą metų Europos Komisijos leidžiamą leidinį “Sėkmės paslaptys”, kuriame pristatomi sekmingiausi verslininikai bei mažos ir vidutinė įmonės iš Europos Sąjungos bei COSME programos šalių. 

Pernai „Fintech Week Lietuva“ renginyje „Bankera“ pripažinta geriausią fintech sprendimą verslui sukūrusia įmone. Tarptautinės audito, mokesčių ir verslo konsultacijų bendrovės KPMG kartu su rizikos kapitalo investicijų fondu „H2 Ventures“ sudarytame pirmaujančių fintech inovatorių reitinge „2019 Fintech100: Leading Global fintech innovators“ fintech įmonė buvo vienintelė Lietuvai atstovaujanti bendrovė, užėmusi 42 vietą.