Vertinimo išvada: „Luminor“ banko turto kokybė ir kapitalizacija tvirta, rizikos valdymas – patikimas

Spausdinti

Europos centrinis bankas atliko išsamų „Luminor“ banko vertinimą, kurį sudarė turto kokybės apžvalga (angl. Asset Quality Review, AQR) ir testavimas nepalankiausiomis sąlygomis (angl. Stress Test). 

Nuotrauka: „Luminor“ banko vadovas Peteris Bosekas © „Luminor“Nuotrauka: „Luminor“ banko vadovas Peteris Bosekas © „Luminor“

Išsamaus vertinimo rezultatai parodė, kad „Luminor“ banko atsparumas, turto kokybė ir kapitalizacija visiškai atitinka ECB keliamus reikalavimus.

Europos centrinis bankas atlieka išsamius savo prižiūrimų bankų finansinės būklės vertinimus. Jie padeda užtikrinti, kad bankai būtų tinkamai kapitalizuoti ir galėtų atlaikyti įvairius makroekonominius ir finansinius sukrėtimus. Išsamų „Luminor“ banko vertinimą ECB atliko kartu su Estijos finansų priežiūros tarnyba „Finantsinspektsioon“.

Turto kokybės apžvalga (AQR) buvo atlikta remiantis „Luminor“ banko 2019 metų pabaigos finansiniais duomenimis. Testavimas nepalankiausiomis sąlygomis vykdytas nuo to paties atskaitos taško, taikant 2020 metų Europos Bankų Asociacijos (EBA) metodiką, įtraukiant reguliacines ir vyriausybės pagalbos priemones, kad būtų atsižvelgta į COVID-19 pandemiją.

„Luminor“ banko vadovas Peteris Bosekas:

„Džiaugiuosi tokiais išsamaus „Luminor“ finansinės būklės ir rizikos valdymo vertinimo rezultatais. Banko finansinė padėtis yra labai gera ir mes ją išnaudosime savo klientų labui“.

ECB „Luminor“ banko turto kokybės ir testavimo nepalankiausiomis sąlygomis vertinimo rezultatus paskelbė liepos 9 d., daugiau informacijos čia.