“Bankera” įkūrėjai - tarp sėkmingiausių Europos verslininkų

Spausdinti

          Naujausiame Europos Komisijos kas porą metų leidžiamame leidinyje „Sėkmės paslaptys“ (angl. „Secrets of success“) pristatomi sėkmingiausi verslininkai bei mažos ir vidutinės įmonės iš kiekvienos Europos Sąjungos bei COSME programos šalių. Šiemet leidinyje Lietuvai atstovauja fintech bendrovė “Bankera” ir jos įkūrėjai Vytautas Karalevičius, Mantas Mockevičius bei Justas Dobiliauskas. “Bankera” patraukė Europos Komisijos dėmesį, nugalėjusi EK inicijuotame hakatone „EUvsVirus“ skaitmeninių finansų grupėje. 

bankera logoNuotrauka: © Bankera

“Džiaugiuosi, kad “Bankeros” pasiekimai jau ne pirmą kartą nelieka nepastebėti Europoje. Tai tik parodo, kad mūsų verslas vertinamas Europos Sąjungoje už savo kūrybiškumą, inovatoriškumą bei gebėjimą greitai prisitaikyti prie nuolat besikeičiančių rinkos iššūkių”, - sako Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje laikinoji vadovė Agnė Kazlauskaitė. 

Pačiame koronaviruso pandemijos įkarštyje “Bankera” komanda sukūrė paskolų produktą mažiems ir vidutiniams verslams, labiausiai paveiktiems nuo ekonominių suvaržymų įvestų užkirsti kelią viruso plitimui. Šio paskolų produkto išskirtinumas tas, jog besiskolinantis verslas savo riziką dalinasi kartu su verslo partneriais. 

“Viena pagrindinių projekto inovacijų - tai galimybė skolintis su partnerių garantija, taip vieniems tiekimo grandinės (angl. „supply chain“) dalyviams solidarizuojantis su kitais, dažnai finansiškai silpnesniais savo verslo partneriais, bet nerizikuojant savo pačių likvidumu, bent jau trumpajame laikotarpyje”, - aiškina “Bankeros” bendraįkūrėjas Vytautas Karalevičius. 

“Bankera” taip pat teikia paskolas verslams, kurie nusprendė perkelti savo veiklą į elektroninę erdvę tiek dėl atsiradusių naujų galimybių, tiek dėl negalėjimo verslo vystyti įprastu būdu. Per pandemiją “Bankera” taip pat pradėjo siūlyti kaupiamąsias sąskaitas naujai steigiamoms įmonėms, verslo mokėjimo korteles ir įmokų surinkimo sprendimus. Visomis “Bankera” siūlomomis paslaugomis galima pradėti naudotis išvengiant fizinio kontakto, kas tapo labai aktualu pandemijos laikotarpiu.

Visą leidinį, kuriame pristatomos ir kitų šalių sėkmingiausi verslai galite rasti čia: https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/4d946288-9750-11eb-b85c-01aa75ed71a1