„Citadele“ bankas investavo 31 mln. eurų į gegužės mėnesio pabaigoje „Akropolis Group“ išplatintas 5 metų trukmės obligacijas

„Investavome į vieną didžiausių šiais metais obligacijų emisijų mūsų regione taip prisidėdami prie „Akropolis Group“, valdančios vieną didžiausių Baltijos šalyse prekybos ir pramogų centrų tinklų, verslo plėtros. Šiuo žingsniu pradedame aktyvų dalyvavimą kapitalo rinkose pirkdami įmonių obligacijas kaip alternatyva ilgalaikiam įmonių finansavimui“, – komentuoja „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

102030Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Iš viso gegužės 26 d. Baltijos šalyse pirmaujanti prekybos ir pramogų centrų vystymo ir valdymo įmonė „Akropolis Group“ sėkmingai išplatino debiutinę 300 mln. EUR vertės 5 metų trukmės obligacijų emisiją. Obligacijos, kurių terminas sueina 2026 m. birželio 2 d., buvo išplatintos su 2,875 % metine kasmet išmokamų palūkanų norma. Obligacijos pradėtos kotiruoti „Nasdaq Vilnius“ ir Dublino „Euronext“ vertybinių popierių biržose.

Įmonė skelbia, kad sandoris pritraukė labai įvairius investuotojus – siūlyme dalyvavo daugiau kaip 50 investuotojų, galutiniame investuotojų sąraše buvo turto valdytojų iš visos kontinentinės Europos ir Jungtinės Karalystės, siūlyme aktyviai dalyvavo regioniniai investuotojai, įskaitant Baltijos ir Šiaurės šalių fondų valdytojus ir bankus. Emisijos metu gautos lėšos bus panaudotos refinansuoti esamas paskolas ir bendriems įmonės poreikiams, įskaitant grupės plėtrą.

Top