„Citadele“ bankas automatizavo vartojimo kreditų suteikimo procesą

Nuo šiol Lietuvos gyventojų, kurie kreipsis į „Citadele“ banką vartojimo kredito (taip pat dėl kredito kortelės limito), duomenis iš įvairių išorės duomenų bankas gaus ir įvertins automatiškai.  Įdiegta naujoji vertinimo sistema leis dar paspartinti kredito suteikimo procesą – internete užpildęs paraišką asmuo tuojau pat sužinos, ar bus suteiktas kreditas.

kompiuterismacbookAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Klientas, užpildę paraišką gauti vartojimo kreditą ir sulaukęs teigiamo banko sprendimo,  galės interneto banke ar mobiliojoje programėlėje pats patvirtintą sumą paskirstyti vartojimo kreditui, kredito kortelės limitui arba abiem produktams ir pasirinkti vartojimo kredito laikotarpį (maksimalų arba jį patrumpinti).

„Baigę automatizuoti kredito suteikimo procesą, klientams užtikrinsime dar geresnę patirtį – sužinoti atsakymą jie galės iš karto pateikę bankui paraišką, o gauti prašomą finansavimą galės neatvykę į banko skyrių. Naujasis rizikos vertinimo modelis mums taip pat leis vartojimo kredito besikreipusiems klientams pateikti individualų pasiūlymą ir atitinkamai individualią kainodarą. Galutinai automatizavę šį procesą taip pat galėsime dar daugiau dėmesio skirti tiesioginiam darbui su esamais ir būsimais klientais“, – komentuoja „Citadele“ banko Verslo ir mažmeninės bankininkystės vadovas Darius Burdaitis.

Kiek ilgiau atsakymas gali užtrukti tais atvejais, jei teks tikslinti pateiktus duomenis arba jei išoriniuose registruose nebus duomenų apie asmens gaunamas pajamas, arba kils abejonių dėl jų tvarumo, kliento galimybių prisiimti finansinį įsipareigojimą.

Perėjus prie visiškai automatizuoto vertinimo proceso taip pat buvo įdiegtas savitarnos portalas, kuriame kredito gavėjas matys paraiškos būseną, galės pateikti papildomus dokumentus, peržiūrėti banko pasiūlymą, taip pat įdiegtas automatinių pranešimų, informuojančių apie paraiškos statusą ir priimtą sprendimą, siuntimo el. paštu ar trumpąją žinute funkcionalumas. Pateikti kredito paraišką savitarnos portale gali tiek esami banko klientai, tiek norintys jais tapti – ne banko klientams užtenka turėti mobilųjį parašą arba naudotis „Smart-ID“ programėle. Dėl bendro vartojimo kredito nuotoliniu būdu gali kreiptis ir abu sutuoktiniai – naujasis procesas leidžia ir tokias paraiškas pateikti nuotoliniu būdu.

„Inovatyvios paslaugos ir skaitmeninė banko vidaus procesų transformacija yra vienas „Citadele“ banko prioritetų. Šiais metais taip pat diegsime lanksčią debesijos operacinę sistemą „nCino“, leisiančią modernizuoti bei paspartinti ir verslo klientų kreditavimo procesą“, – sako „Citadele“ atstovas D. Burdaitis.

Paraišką gauti vartojimo kreditą gyventojai gali užpildyti „Citadele“ interneto puslapyje arba interneto banke. Netolimoje ateityje paraišką bus galima pateikti ir naudojantis mobiliąja programėle.