„Creditinfo“ tapo vienintele akcininke Ukrainos kredito biure IBCH

Spausdinti

 

Tarptautinė kredito biurų grupė „Creditinfo group“, teikianti kredito informacijos ir finansinių technologijų paslaugas, tapo vienintele Ukrainos kredito biuro „International Bureau of Credit Histories“ (IBCH) akcininke. Taip „Creditinfo“ siekia suteikti Ukrainos gyventojams ir finansinėms institucijoms geresnes galimybes naudotis šiuolaikiškomis kredito biuro paslaugomis. 

Creditinfo Lietuva vadovas Aurimas KačinskasNuotrauka: Creditinfo Lietuva vadovas Aurimas Kačinskas © Creditinfo

Veiklą pradėjusi 2006 m. IBCH šiuo metu yra viena iš trijų didžiausių kredito biurų Ukrainoje. IBCH teikia kredito rizikos valdymo ir verslo plėtros galimybių vertinimo paslaugas, taip pat padeda suvaldyti finansinio sukčiavimo ir blogų paskolų rizikas. Be to, IBCH Ukrainoje suteikia prieigą prie fizinių ir juridinių asmenų kredito istorijos.

„Mūsų naujoji investicija patvirtina įsipareigojimą plėtoti tiek kredito biuro IBCH veiklą, tiek prisidėti prie Ukrainos finansinių paslaugų rinkos tobulinimo, – įsigijimą komentuoja Seth Marks, „Creditinfo“ vadovas Vidurio ir Rytų Europai. – Aktyviai bendradarbiaujame su paskolų teikėjais Ukrainoje ir esame pasirengę įgyvendinti visas gerąsias praktikas, kurias sukaupėme dirbdami daugiau kaip 30 šalių visame pasaulyje.“

Jau netrukus „Creditinfo“ Ukrainoje planuoja pristatyti daugiau naujų produktų ir paslaugų. Abiejų šalių tarpusavio prekybos analizė rodo, kad pastaraisiais metais Lietuvos ir Ukrainos verslo ryšiai nuolat stiprėjo, o ikipandeminiais 2019 m. augo ketvirtadaliu. Šios rinkos svarbą Lietuvos verslui pabrėžia ir „Creditinfo Lietuva“ vadovas Aurimas Kačinskas.

„Šiuolaikiškos kredito biuro paslaugos svarbios tiek Ukrainos įmonėms ir gyventojams, tiek šioje šalyje verslą plėtojančioms Lietuvos bendrovėms. Galimybė pasinaudoti tokios pačios kokybės kredito biuro paslaugomis, kaip ir kitose Europos šalyse, daugeliui verslų ir gyventojų pagreitins sprendimų priėmimą bei leis tiksliau planuoti veiklą“, – sako A. Kačinskas.

A. Kačinskas taip pat pabrėžė, kad Lietuvos verslas daug potencialo įžvelgia ne tik Ukrainoje, bet ir kitose augančiose rinkose, tokiose kaip Sakartvelas, Kazachstanas, Kirgizija bei kt., kuriose veikia „Creditinfo“ grupei priklausantys kredito biurai.

Š. m. kovo pradžioje buvo pranešta, kad naująja „Creditinfo“ įmonių grupės valdančiąja akcininke tapo privataus kapitalo bendrovė „Levine Leichtman Capital Partners“. Po kelių savaičių taip pat buvo skelbta, kad „Creditinfo“ grupė įsigijo  kontrolinį akcijų paketą latviškame kredito biure „Kreditinformacijas Birojs“.

Daugiau informacijos: 

Aurimas Kačinskas, „Creditinfo Lietuva” generalinis direktorius (Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.; +370 618 10110)

Apie „Creditinfo“:

Bendrovė „Creditinfo“, įsteigta 1997 m. su centrine būstine Reikjavike (Islandijoje), yra viena sparčiausiai augančių kredito informacijos ir rizikos vertinimo įmonių pasaulyje. „Creditinfo“ palengvina finansavimo gavimo galimybes, kuria išmaniuosius informacijos, programinės įrangos ir duomenų analitikos sprendimus.

Šiuo metu bendrovė valdo daugiau kaip 30 kredito biurų. „Creditinfo“ jau kelis dešimtmečius teikia verslo informacijos, rizikos valdymo ir kredito biurų sprendimus įmonėms, kreditoriams, vyriausybėms ir centriniams bankams, didina finansinę įtrauktį, skatina ekonominį augimą, sudarydama sąlygas mažoms ir vidutinėms įmonėms bei individualiems asmenims gauti finansavimą. Daugiau informacijos pateikta interneto svetainėje www.creditinfo.com