Pandemijos paskatintas skaitmeninės prekybos bumas į Baltijos šalis pritraukė „Nielsen Brandbank“

Didžiausia pasaulyje skaitmeninių prekybos sprendimų teikėja „Nielsen Brandbank“ nutarė plėstis Europoje ir pradeda veiklą Baltijos šalyse. Tarptautinė bendrovė su pagrindinėmis regiono mažmeninės prekybos įmonėmis jau baigia derinti bendradarbiavimo sutartis, apie kurias ketina pranešti vėliau.

 nielsen bankNuotrauka: © Nielsen bank

„Nielsen Brandbank“ verslo plėtros vadovas Vidurio ir Rytų Europai Łukasz Dzikowski (Lukašas Dzikovskis) sako, kad COVID-19 pandemijai paskatinus elektroninę prekybą Baltijos šalių regionas išsiskiria savo potencialu. 

„Baltijos šalys yra vienas iš labiausiai išplėtotų elektroninės prekybos regionų Europoje, todėl mūsų sprendimas čia pradėti savo veiklą yra natūralus žingsnis. Be to, didelė dalis mūsų klientų į Lietuvą, Latviją ir Estiją eksportuoja savo produktus, todėl irgi skatino mus plėsti paslaugas į šį regioną. Pandemija neabejotinai tapo katalizatoriumi perkelti prekybą į internetą, todėl duomenų apdorojimo bei skaitmeninimo poreikis yra didelis ir tarp didmenininkų, ir tarp mažmenininkų, ir tarp gamintojų“, – teigia L. Dzikowski.

Su tokiomis bendrovėmis kaip „Walmart“, „Tesco“, „P&G“, „Unilever“ ir „Mars“ dirbantis „Nielsen Brandbank“ Baltijos šalyse teiks duomenų kūrimo bei valdymo paslaugas siekiant gerinti pirkėjo patirtį, taip pat skaitmeninės lentynos įvertinimo bei analizės paslaugas. Šiuo metu tarp bendrovės klientų – 700 mažmeninės ir didmeninės prekybos įmonių bei 52,8 tūkst. tiekėjų 39-ių šalių rinkose.

Pasak „Nielsen Brandbank“ atstovo, su panašaus tipo paslaugomis Baltijos šalyse dirba vietos įmonės.

„Šiuo metu Baltijos šalyse neturime konkurentų, kurie dirbtų tarptautiniu mastu, turėtų tokią didelę darbo patirtį su užsienio mažmeninės prekybos gigantais bei užtikrintų aukštą duomenų kokybę. Suteikdami galimybę operatyviai reaguoti į pokyčius rinkoje bei atliepti vartotojų lūkesčius, nė trupučio neabejojame savo duomenų kūrimo, valdymo bei analizės paslaugų reikalingumu Baltijos šalyse“, – sako skaitmeninio duomenų tvarkymo įmonės atstovas. 

Šiemet kovą paskelbtais naujausiais Eurostato duomenimis, 27-iose Europos Sąjungos (ES) šalyse narėse elektronine prekyba 2019 metais užsiėmė 21 proc. įmonių. Lietuvoje tokių įmonių skaičius buvo didžiausias regione ir siekė 28 proc., Estijoje – 17 proc., o Latvijoje – 12 proc.

Šie ES elektroninės prekybos duomenys dar neatspindi COVID-19 pandemijos efekto, kuris ir tam specialiai nesiruošusias įmones privertė migruoti į elektroninę erdvę ar per sąlyginai trumpą laiką čia smarkiai plėsti savo veiklą. 

L. Dzikowski vertinimu, greito vartojimo prekių sektorius (FMCG) jaučia didelį poreikį persitvarkyti ir tapti draugiškesniu vartotojams būtent virtualioje erdvėje. 

Rinkos tyrimų bendrovės „eMarketer“ duomenis, elektroninės prekybos apimtys pasaulyje šiemet gali išaugti apie 13 proc.

„Matome, kad prekybos sektorius visame pasaulyje yra varžomas didesnių ar mažesnių ribojimų, todėl paslaugų skaitmeninimas lieka vienu didžiausių prioritetų efektyvinant savo verslą bei pasiekiant verslo partnerius ar galutinius vartotojus“, – sako jis.

Top