„EstateGuru“ pirmojo ketvirčio rezultatai: pajamos padidėjo 72%, o paskolų apimtys - 70%

Spausdinti

„EstateGuru“ pastebi stiprų paskolų kiekio ir pajamų augimą kiekvienais metais. Paskolų apimtys per pirmąjį ketvirtį padidėjo 70%, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu (nuo 27,2 mln. iki 46,2 mln. eurų), o pajamos padidėjo 72 proc. (Nuo 0,93 mln. Iki 1,6 mln. eurų). Kovo mėnesį mūsų investuotojai finansavo paskolų už 21,5 mln. Eur vertės, o tai naujas mėnesio rekordas platformoje. Palyginimui, per visus 2017 metus „EstateGuru“ paskolų apimtis siekė 23 mln. eurų.

graph 163509 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Šiandien galime tvirtinti, kad buvome šios srities novatoriai ir 2013 metais pradėjome tai, kas dabar tapo populiaru. Vis daugiau verslo sričių atranda milžinišką potencialą transformuoti ir pakeisti status quo naudodami rinkos strategijas ir technologinius sprendimus. Besitęsianti COVID situacija taip pat skatina verslus visame pasaulyje pagreitinti elektroninius procesus, daugybė industrijų eksperimentuojančių technologijų rinkose augs eksponentiškai. „EstateGuru“ kilni misija yra padėti klestėti alternatyvaus finansavimo industrijai, nes kiekvienas asmuo nusipelno finansinės nepriklausomybės ir kiekvienas verslo savininkas - lankstaus ir greito finansavimo, - teigia Marek Pärtel, „EstateGuru“ įkūrėjas ir generalinis direktorius.

Pastebime didelį naujų investuotojų srautą, kuris išaugo net 30% lyginant su 2020 m. I ketv. (8092 nauji investuotojai 2020 ir 10 496 investuotojai 2021). Didžiausias investuotojų skaičius iš Vokietijos - 2123, kiti didžiausi skaičiai - iš Estijos, Lietuvos Italijos, Olandijos, Ispanijos ir Portugalijos, kartu su investuotojais iš kitų 108 šalių prisideda prie bendro skaičiaus. Mūsų investuotojai uždirbo 2,9 mln. eurų palūkanų per pirmąjį 2021 metų ketvirtį, kai 2020 tuo pačiu metu tai buvo 2 mln. eurų. Mes finansavome 239 projektus, kurių suma 46,2 mln. eurų per 2021 m. I ketv. lyginant su 204 projektais, kurių bendra suma buvo 27,2 mln. per 2020 m. I ketv. Grąžintų paskolų vidurkis per 2021 m. I ketv. buvo 10,15%. 

„Kadangi rinka sparčiai auga, turime skirti daug dėmesio investicijų apsaugai, siekdami išlikti alternatyvaus finansavimo industrijos priekyje. Mes žinome, kad galime tik didinti kompetenciją. Joks kitas aspektas nėra toks svarbus kaip pasitikėjimas ir saugumas mūsų investuotojams ir paskolų gavėjams. Mes investuojame vis daugiau ir daugiau pinigų į technologinius ir priežiūros sprendimus, taip pat į kreditavimo modelius, rizikos valdymo automatizavimą. „EstateGuru“ stebi veiklą platformoje įvairiais aspektais: vartotojų ir sandorių ataskaitų teikimas kasdien apima milijonus duomenų srautų. Mes taip pat džiaugiamės, kad netrukus pasirodys visos Europos sutelktinio finansavimo taisyklės, kurios apibrėš reikalingus griežtus reguliavimo, patikimumo ir saugumo standartus “, - pridūrė Pärtel. 

„2021 tai ypatingai svarbūs metai „EstateGuru“, nes siekiame aptarnauti institucinius investuotojus taip pat sėkmingai, kaip tai darome su mažmeniniais. Keletas pavyzdinių projektų startuoja pirmąjį metų ketvirtį ir tai labai paspartins mūsų planą. Siekdami dar labiau sudominti mažmeninius investuotojus, startuojame su antru lėšų rinkimo etapu „Seedrs“ platformoje gegužę. Pridursiu, kad tęsiame savo geografinę plėtrą dviejose naujose rinkose. Pärtel pakomentavo planus 2021 metams.