„Global Finance“ paskelbė geriausią 2021 metų banką Lietuvoje

Spausdinti

Prestižinis verslo ir finansų žurnalas „Global Finance“ 28-ąjį kartą išrinko geriausius Centrinės ir Rytų Europos šalių bankus. Lietuvoje geriausio banko vardą pelnė Šiaulių bankas.

siauliu bankasNuotrauka: © Šiaulių bankas

„Įvertinimas tarptautiniu lygiu mums yra svarbus, nes didina Šiaulių banko žinomumą ir reputaciją. Dėl pandemijos praėjusieji metai buvo sudėtingi visam finansiniam sektoriui, tad garbingas apdovanojimas parodo, kad net ir nelengvu laikotarpiu galime dirbti sėkmingai bei būti už tai įvertinti“, - pažymėjo Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Tai ne pirmas prestižinis Šiaulių banko įvertinimas šiais metais. Didžiojoje Britanijoje leidžiamas finansų žurnalas „Global Banking & Finance Review“ Šiaulių banką pripažino geriausiai klientų pasitenkinimą užtikrinančiu banku Lietuvoje „Metų banko vadovu Lietuvoje“ apdovanojimas atiteko V. Siniui. Beje, pernai lapkritį „Global Finance“ Šiaulių banką pripažino saugiausiu Lietuvoje veikiančiu banku. Šis įvertinimas bankui atiteko jau ketvirtus metus iš eilės.

Pasak „Global Finance“ leidėjo ir redakcijos vadovo Josepho D. Giarraputo, pandemijos iššūkiai turėjo didelę įtaką pasaulio ekonomikai. Dabar ūkio padėtis nuosekliai gerėja ir svarbų vaidmenį atlieka bankų sektorius. „Global Finance“ kasmet išrenka geriausius 150 šalių banku – atrankos procese apklausiami bankų atstovai, rinkos analitikai ir konsultantai iš viso pasaulio.

1987 metais įkurto „Global Finance“ tiražas siekia 50 tūkst. kopijų, o žurnalas skaitomas 189 valstybėse. Tikslinė „Global Finance“ auditorija – tarptautinių bendrovių ir finansų institucijų vadovai, atsakingi už investicijas ir strateginius sprendimus.