Sutelktinio finansavimo rinkos naujokas „FinoMark“ siūlo išskirtines sąlygas verslo finansavimui

Spausdinti

Ne vienerius metus besiplečianti alternatyvaus finansavimo rinka pasipildė nauju dalyviu – sutelktinio finansavimo platformos operatoriumi „FinoMark“. Elektroninių finansinių technologijų ekspertai meta iššūkį jau veikiančioms, verslo paskolas teikiančioms įstaigoms ir dar labiau supaprastina įmonių vertinimo ir paskolų išdavimo procesus. Tik ką startavęs „FinoMark“ jau priima paraiškas verslo paskoloms gauti ir siūlo konkurencingas sąlygas vidutiniams verslams bei išskirtines finansavimo galimybes mažiesiems verslo subjektams.

Finomark

Kiekviena sutelktinio finansavimo platforma verslui turi skirtingas sąlygas ir privalumus. Verslo paskolas teikiančių rinkos dalyvių atžvilgiu, “FinoMark” tikslas su esama kainodara užimti rinkos vidurį ir būti pasirinkimu tarp bankų ir kitų alternatyvaus skolinimo įmonių. Tokia platformos operatoriaus verslo strategija sudaro verslams galimybę skolintis nuo 6 proc. metinių palūkanų. Taip pat „FinoMark“ vienu iš savo pranašumų laiko tai, kad finansuojamai verslo paskolai investuotojai platformoje galės skirti net iki 500 tūkst. eurų. Pretenduoti į tokias sąlygas galės bet kokio dydžio įmonės, kurios pateiks paraišką verslo paskolai gauti.

Spartesnis įmonių vertinimas

Gauti verslo paskolą smulkioms ir vidutinėms įmonėms dažnai tampa iššūkiu. Ratu besisukanti biurokratinė karuselė užkerta kelią įmonėms laiku gauti paskolą apyvartinėms lėšoms ar verslo augimui. Tenka ilgai įrodinėti finansų įstaigoms, kad verslo idėja bus sėkminga, o paskola užtikrins numatytų tikslų įgyvendinimą. „FinoMark“ platformoje integruoti inovatyvūs sprendimai suteikia galimybę sparčiau vertinti įmonės rodiklius, jos finansinius poreikius ir pajėgumus aptarnauti paskolą.

„FinoMark“ platforma – išeitis mažiems verslams

Pildydami paskolos paraišką jauno verslo atstovai neretai sustoja, priėję skiltį, kurioje reikia nurodyti įmonės amžių – daugelis finansų įstaigų neseniai veiklą pradėjusiems verslams paskolų neteikia. „FinoMark“ ragina nenuleisti rankų ir kviečia drąsiai kreiptis dėl paskolos bent 12 mėn. veikiančius verslo subjektus. Net ir tuo atveju, jei pirmo bandymo metu finansinis projektas platformoje nepritrauks pakankamai investuotojų lėšų, „FinoMark“ konsultantai pateiks priežastis ir galimus sprendimus įmonės rodiklių gerinimui.

„Dar neturėdamos jokio konkurencinio pranašumo ar sėkmės garanto, įmonės imdamos verslo paskolą dažnai susiduria su sunkumais. Tad, „FinoMark“ verslo modelį dėliojome taip, kad mūsų platforma taptų išeitimi ir mažiems verslams. Mes įmonėms siūlysime patrauklias sąlygas gauti paskolą, paprastesnį įmonės įvertinimą ir finansines verslo konsultacijas, padėsiančias sklandžiai pasiskolinti net ir jaunoms, nedidelėms įmonėmis“, - teigia įmonės vadovas Gražvydas Balčas.

Finomark papild. nuotrauka

Procesai negaišina laiko

Siekdamas aukščiausių klientų aptarnavimo standartų ir vertindamas klientų laiką, sutelktinio finansavimo platformos operatorius „FinoMark“ sukūrė aiškią, papildomų klausimų nekeliančią paraišką paskolai gauti. Ją klientas galės užpildyti internetu per itin trumpą laiką – vos 10 min. Dar vienu savo privalumu platformos įkūrėjai įvardina greitą reakciją į gautas paraiškas, kurių įvertinimą klientai gaus per 24 val. ar net tą pačią dieną. Taip pat paskolos dokumentams pasirašyti nereikės derinti laiko susitikimui, nes juos įmonės atstovas pasirašys jam patogia elektronine priemone – mobiliuoju parašu arba Smart ID.

Sėkmę gali garantuoti ne tik finansiniai rodikliai

Sutelktinio finansavimo platformos veikimo principas labai panašus į vertybinių popierių biržą, tik vietoje akcijų ar obligacijų čia prekiaujama verslo idėjomis, kurioms reikalingas finansavimas. Be abejonės, dažniausiai investuotojus domina ne vienerius metus veikiančios įmonės, su gerais finansiniais rodikliais. „FinoMark“ bene pirmieji platformoje įdiegė naują funkciją – galimybę paskolos gavėjui prie paraiškos pateikti vizualinę medžiagą, kuri pasitarnaus smulkioms įmonės būti pastebėtoms. „Kurdami šį funkcionalumą galvojome apie mažuosius verslus, kadangi jiems pakankamai sunku biržoje konkuruoti su didesnėmis įmonėmis ir pritraukti investicijas. Nuotraukos ir filmuota medžiaga suteikia laisvę savo įmonę pristatyti ne tik balanso ir pelno (nuostolių) ataskaitų eilutėse. Kviečiame finansinių idėjų autorius neriboti fantazijos ir išnaudoti šią naujovę“, - ragina G. Balčas.

Paraiškas verslo finansavimui galima teikti „FinoMark“ interneto svetainėje www.finomark.lt.