Medicinos banko klientams – palankios sąlygos papildyti apyvartines lėšas

COVID-19 pandemijos kaustomiems verslams Medicinos bankas pasiruošęs suteikti iki 250 tūkst. eurų kredito linijas, kurios padėtų išlaikyti jų veiklos gyvybingumą. Banko valdybos sprendimu, iki birželio pabaigos bankas siūlys savo klientams lengvatinį finansavimą apyvartinėms lėšoms papildyti.

perlaidosAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Dėl griežtų veiklos ribojimų tebesitęsiant pandemijai dalis mūsų klientų patiria laikinų veiklos sutrikimų. Nors vilties ženklų vis daugiau – pradėtas vakcinacijos procesas, susirgimų šalyje mažėja ir jau pamažu kalbama apie galimus atlaisvinimus, tačiau daugelis verslų vis dar negali dirbti visu pajėgumu bei kurį laiką negalės. Stipriname verslo palaikymą lengvatiniu kreditavimu ir tikime, kad tai yra vienas iš efektyviausių būdų užtikrinti klientų veiklos tęstinumą“, – sako Medicinos banko Komercijos departamento direktorius Julius Ivaška.

Į banką finansavimo gali kreiptis esami klientai, nukentėję nuo COVID-19. Jie turės pagrįsti, kad pardavimo pajamos 2020 metais, palyginti su 2019-aisiais, sumažėjo ne mažiau kaip 30 proc., arba ne mažesnis pajamų smukimas patirtas per paskutinius 6 mėnesius nei tokiu pačiu laikotarpiu prieš metus.

Verslai gali tikėtis iki 3 mėnesių vidutinių 2019 metais gautų pajamų dydžio kredito, kurio maksimali riba yra 250 tūkst. eurų, lėšos skolinamos iki 3 metų, galimas atidėjimas iki 12 mėnesių, o atidėjimo laikotarpiui pasibaigus – kredito linija kas mėnesį mažinama lygiomis dalimis.

Suteikiamas kreditas turi būti apdraustas individualia INVEGA garantija ir (arba) nekilnojamo turto įkeitimu.

Tai ne pirmas Medicinos banko žingsnis, stengiantis sumažinti pandemijos poveikį klientams. Praėjusių metų balandžio mėnesį bankas, kartu su kitomis Lietuvos kredito įmonėmis, informavo apie pasirašomą moratoriumą dėl laikino kredito įsipareigojimų atidėjimo privatiems ir verslo klientams.

„Susidurdami su tokiu retu, nekasdieniu ir verslus visame pasaulyje paralyžiuojančiu reiškiniu kaip pandemija, norime išlikti solidarūs su savo klientais, ypač tais, kurie laikinų sunkumų patiria dėl nuo jų nepriklausančių išorinių priežasčių. Kartu noriu paraginti aktyviai naudoti paramos verslui priemonėmis, kurias esame pasiryžę aktyviai teikti“, – sako Medicinos banko Komercijos departamento direktorius Julius Ivaška.

Medicinos banko suteiktų paskolų portfelis 2020 metų rugsėjo pabaigoje sudarė 202,9 mln. eurų.