„Evernord“ vadove paskirta Vismantė Šepetienė

Finansų maklerio įmonei UAB „Evernord“ vadovaus Vismantė Šepetienė. Šiose pareigose ji keičia įmonės įkūrėją Jolantą Jurgą, kuri liks eiti FMĮ „Evernord“ valdybos pirmininkės pareigas ir toliau rūpinsis strategine „Evernord“ įmonių grupės plėtra.

Vismante Sepetiene EvernordNuotrauka: Vismante Sepetiene © Evernord

„Evernord“ valdyba V.Šepetienę paskyrė direktore gavusi Lietuvos banko sutikimą. Iki šiol V.Šepetienė šešerius metus buvo „Evernord“ Privačiosios bankininkystės skyriaus vadovė. Dar beveik dvejus metus šias pareigas ji ėjo „Evli Securites AS“ Vilniaus skyriuje, kurį išpirkus buvo įkurta „Evernord“.

„Mūsų grupės finansų maklerio įmonė turi stabilią augimo strategiją, kuri nesikeičia, ir toliau bus plėtojama, vadovaujant Vismantei. Keliame sau tikslą sparčiau augti visos įmonių grupės mastu, pasiūlyti įvairesnių finansinių priemonių privatiems ir instituciniams investuotojams bei plėsti nekilnojamojo turto vystymo bei nuomos veiklą“, – sako J.Jurga, „Evernord“ valdybos pirmininkė ir įkūrėja.

J.Jurga ir toliau eis UAB „Evernord Asset Management“ ir UAB „Evernord Partners“ direktorės pareigas ir rūpinsis strateginiais bei įmonių grupės plėtos klausimais.

Iki prisijungdama prie „Evli Securities“, V.Šepetienė daugiau nei 13 metų dirbo įvairiose pozicijose „Swedbank“, paskutinioji jų – Privačiosios bankininkystės departamento direktoriaus pavaduotoja. V.Šepetienė yra įgijusi Finansų ir kreditų magistro laipsnį Vilniaus universitete, taip pat studijavo Helsinkio ekonomikos ir verslo administravimo mokykloje.

Lietuvos bankas FMĮ „Evernord“ 2020 m. rudenį suteikė aukštesnės B kategorijos finansų maklerio įmonės licenciją, kuri leidžia bendrovei prekiauti vertybiniais popieriais klientų vardu bei teikti vertybinių popierių apskaitos ir jų saugojimo paslaugas.

„Gavę licenciją, sėkmingai išplėtėme mūsų paslaugų portfelį – pradėjome teikti vertybinių popierių apskaitos ir saugojimo paslaugas mūsų klientams, suteikėme galimybę jiems dalyvauti Lietuvos bendrovių obligacijų platinimuose. Artimiausiu metu ketiname rinkai pasiūlyti įsigyti įvairių Europos finansų institucijų leidžiamas struktūrizuotas finansines priemones, fondus bei obligacijas“, – sako V. Šepetienė, FMĮ „Evernord“ direktorė.

Šiemet įmonė taip pat planuoja pradėti teikti uždarųjų akcinių bendrovių akcijų bei fondų apskaitos paslaugas.

„Evernord“ grupei priklausanti licencijuota turto valdymo įmonė „Evernord Asset Management“ šiuo metu rengiasi trečiojo nekilnojamojo turto investicinio fondo platinimui. Gavusi Lietuvos banko patvirtinimą, įmonė Lietuvos privatiems investuotojams planuoja pasiūlyti investicinę galimybę Latvijoje.

Prieš dvejus metus „Evernord Asset Management“ išplatino pirmąjį savo nekilnojamojo turto investicinį fondą „Evernord Real Estate Fund I“, kuris yra įsigijęs administracinį pastatą Tauro g. 12 Vilniuje. Šiuo metu atliekamas pastato kapitalinis remontas, keičiama jo paskirtis į gyvenamąją. Šią vasarą planuojama nuomai pasiūlyti butus su vaizdais į senamiestį ir būsimą nacionalinę koncertų salę ant Tauro kalno.

Prieš daugiau nei metus „Evernord Asset Management“ suformavo savo antrąjį nekilnojamojo turto investicinį fondą „Evernord Real Estate Fund II“, kuris įsigijo A klasės biurų pastatą „Buroo 31” Taline, Estijoje.

„Evernord Partners“, kuri teikia nesusijusias su finansinėmis priemonėmis konsultacijas, šiuo metu vykdo poilsio paskirties pastato Juodkrantėje rekonstrukciją. 1210 kv. m ploto buvusius poilsio namus „Smilga“ yra įsigijusi UAB „Juodkrantės turtas“. Planuojama dar šiais metais rinkai pasiūlyti įsigyti poilsio paskirties patalpas Juodkrantėje.

„Evernord“ veiklą pradėjo 2014 m. Bendrovė įkurta Lietuvoje veikusio Suomijos investicinio banko „Evli Bank Plc“ Lietuvos filialo vadovybei išsipirkus veiklą ir tapus įgaliotu banko atstovu Lietuvoje ir Latvijoje.

„Evernord“ teikia gerovės valdymo paslaugas fiziniams asmenims, turto valdymo paslaugas instituciniams investuotojams ir įmonėms, platina struktūrinius investicinius produktus ir teikia įmonių finansų paslaugas bei konsultacijas. „Evernord Capital“ turi licenciją ir užsiima investicinio aukso prekyba.