„Luminor“ plastiko gamyklos statymui paskolino 1,9 mln. eurų

„Terekas“ gamykla Kretingoje gamina tarą naudodami plastiko pūtimo technologiją. Ji tokia yra vienintelė tokia Baltijos šalyse. Naujos gamyklos statymui buvo išleista bemaž 5 mln. eurų,

All bottlesNuotrauka: Gamyklos produkcijos asortimentas © „Terekas“ 

Įmonės „Terekas“ gamyklos statybai „Luminor“ paskolino 1,9 mln. eurų. Naujos, 3200 kvadratinių metrų gamyklos pastatymas kainavo per 5 mln. eurų, dalis sumos skirta iš Europos Sąjungos fondų. Nuo 1994 metų veikianti įmonė „Terekas“ dabar yra sėkmingai atradusi savo nišą ir gamina įrenginius, pučiančius plastikinę tarą. Įmonės įrenginiai yra unikalūs tuo, kad viena mašina gali išpūsti skirtingo dydžio tarą – nuo kosmetikos ir dantų skalavimo skysčio buteliuko iki 5 litrų talpos butelio, ir perėjimas iš vieno standarto į kitą užtrunka tik pusę valandos. Kitose mašinose tokiu atveju reikia perrinkti detales, ir tai gali trukti net 8 valandas, o kai kurie gamintojai skirtingoms taroms gaminti apskritai negali pasiūlyti vienos mašinos.

„Bankas „Luminor“ dirba su šia įmone nuo pat jos įsikūrimo. Per kone tris dešimtmečius finansavome ir palaikėme visus jų plėtros ir inovacijos planus. Ypač didžiuojamės, kad prisidedame prie šio ambicingo projekto ir įmonės sėkmės“, – sako „Luminor“ banko Verslo klientų skyriaus vadovas Lietuvoje Vytis Žegužauskas.

Užsienyje su „FlexBlow“ prekės ženklu dirbanti lietuvių įmonė net 40 proc. savo produkcijos eksportuoja į JAV ir Kanadą, taip pat į Švediją, Daniją, Vokietiją, Portugaliją, Italiją, Kazachstaną, Rusiją ir kitas šalis. „Tereko“ gamykloje Kretingoje dirba 140 žmonių, dar 40 darbuotojų dirba kitose pasaulio šalyse.

„Stengiamės visada investuoti į naujausias technologijas, pažangius sprendimus. Tik ką pasirašėme sutartį su Lietuvos verslo paramos agentūra dėl naujų prototipų kūrimo – ketiname kaitrines lempas savo aparatuose keisti į kaitinimą lazeriais. Kas ypač svarbu šiandien – mūsų mašinos yra draugiškos aplinkai, galima naudoti perdirbtą plastiką. Norime būti žingsniu priekyje, todėl mums svarbu, kad mūsų planus, idėjas ir progresą palaiko „Luminor“ bankas“, – sako Juozas Maksvytis, įmonės „Terekas“ generalinis direktorius.

Su lietuvių sukurtomis mašinomis „FlexBlow“ per metus visame pasaulyje yra pagaminama 1 milijardas plastiko butelių.

Top