Skolų viešinimas padeda atgauti iki 40 proc. vėluojančių apmokėjimų

Spausdinti

"Abalt" skolų viešinimo sprendimas jau leido įmonėms susigrąžinti daugiau nei 120 tūkst. eurų. Tai - daugiau nei trečdalis visų į sistemą patalpintų skolų. Panašu, kad verslo skolų viešinimas padeda greičiau spręsti užstrigusius skolininko ir kreditoriaus santykius.

paieskosAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Prie duomenų viešinimo projekto jungiasi ir vienas didžiausių degalų kortelių leidėjų Lietuvoje UAB „Fleet union, kurios išleista FUNN degalų kortelė aptarnaujama daugiau nei 200 degalinių Lietuvoje, o taip pat ir kitose Baltijos šalyse bei Rusijoje.

„Abalt platformoje viešinamų vėluojančių apmokėjimų analizė rodo, kad vidutinė viešinama skola siekia 924 Eur, o labiausiai savo sąskaitas apmokėti vėluoja smulkios ir vidutinės įmonės.

„Išanalizavę įmonių viešinamą informaciją, pastebėjome, kad kreditoriai nėra linkę valdyti savo rizikų – kredituoja naujai susikūrusias įmones, kurios turi vieną darbuotoją, aukštos rizikos, žemų kredito reitingų įmones, nevertina, ar įmonė teikia ataskaitas registrų centrui ir kitų įmonės patikimumo kriterijų, - komentuoja „Abalt“ platformos vadovė dr. Gerda Jurkonienė. - Akivaizdu, kad valdant verslo rizikas būtina skirstyti savo esamus ir potencialius klientus į atskiras klientų grupes pagal jų veiklos ir finansinius rodiklius, ir šioms grupėms taikyti skirtingą bendradarbiavimo režimą. Norime pastebėti, kad skolų viešinimas yra jau vienas iš paskutinių sprendimų, siekiant jas atgauti – labai svarbu tinkamai valdyti savo įmonės rizikas ir atidžiau žiūrėti į bendradarbiavimą“

64 proc. įmonių, kurios vėluoja apmokėti savo sąskaitas, priklauso smulkių ir vidutinių įmonių segmentui (apyvarta iki 1 mln. Eurų), trečdalis skolininkų dirba transporto srityje, 20 proc. – statybose. Tačiau pagal sumas didžiausios skolos yra susidariusios didmeninės prekybos srityje.

10 proc. skolų susidarė per karantino laikotarpį, tačiau didžiausia dalis – vis dėlto senesnės, iki 12 mėn. neapmokėtos sąskaitos.

Skaidrumas padeda priimti reikalingus sprendimus

„Labai džiaugiamės, kad neapmokėtų sąskaitų viešinimas padeda įmonėms atgauti pinigus - matome iš įmonių reakcijų, kad toks įrankis buvo labai reikalingas. Platforma besinaudojančios įmonės pasakoja, kad kartais skolą padeda susigrąžinti vien tik pasidalinimas su skolininku planu viešinti vėluojančius mokėjimus, - keitimosi duomenimis naudą komentuoja „Abalt“ platformos vadovė dr. Gerda Jurkonienė. - Tačiau lygiai taip pat svarbu, kad skaidrūs tarpusavio atsiskaitymai arba neatsiskaitymai padeda įmonėms priimti tinkamu sprendimus ir galbūt savo esamiems ar būsimiems partneriams užduoti tinkamus klausimus. Norime įmones paskatinti atidžiau vertinti savo partnerius, matuoti jų riziką, vertinti jų finansinius rezultatus ir veiklą“.

Savo klientų vėluojamas apmokėti sąskaitas „Abalt“ platformoje jau viešinančios UAB „Fleet union“ vadovas Vaidas Sklėnys komentuoja, kad tokiu savo sprendimu nori ne tiktai atgauti stringančius klientų mokėjimus, bet taip pat prisidėti prie verslo mokėjimų skaidrumo: „Labai svarbu, kad tokioje neapibrėžtoje verslo aplinkoje būtų pasiekiama kuo daugiau informacijos apie įmonių būklę, jų finansinius ir bei kitus veiklos rodiklius. Net ir turint aiškią darbo su klientais sistemą bei nuolat vertinant bendradarbiavimo, kreditavimo rizikas, piktybinių nemokėtojų sunku išvengti, tad šiuo atveju padeda viešumas ir tarpusavio atsiskaitymo sistemos skaidrinimas“.

Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas anksčiau apie „Abalt“ skolų viešinimo projektą yra sakęs, kad prieinami ir patikimi duomenys ekonominio sukrėtimo laiku reikalingi ne mažiau už navigacijos prietaisus audringoje jūroje.

Piktnaudžiaujančius skolininkus „Abalt“ platformoje įmonės gali viešinti nemokamai be papildomų sutarčių, prisijungę su Smart-ID ar mobiliu parašu. Skolininkui tuomet bus siunčiamas priminimas apie neapmokėtą sąskaitą, tad jis turės galimybę padengti vėluojantį apmokėjimą.

Skolininkų duomenys „Abalt“ platformoje yra prieinami ir vieši visoms įmonėms, tad šios gali spręsti, kiek esamas ar būsimas verslo partneris yra patikimas.