Citadele paskolų portfelis toliau auga

Citadale išdavė 590 mln. eurų naujų paskolų savo klientams. Taip pat įmonė žengia koja kojon su inovacijomsi ir jų programėlėje galima ne tik atsiskaityti parduotuvėje, tačiau ir pasiimti vartojimo kreditą.

citadele ilgasNuotrauka: © Citadele

Ketvirtąjį ketvirtį ir visus 2019-uosius metus „Citadele“ įmonių grupės finansinės veiklos rodikliai išliko stabilūs, klientų bazė pagrindiniuose verslo segmentuose augo ir buvo pristatytos naujos ir pagerintos kasdienės bankininkystės paslaugos.

Valdybos pirmininkas Guntis Beļavskis: „“Citadele“ bankas siekia teikti geriausią įmanomą klientų aptarnavimą ir produktus, o nuolatinė skaitmeninių kanalų plėtra ir nuotolinių paslaugų patogumas sulaukė didesnio klientų dėmesio. Viską pasako skaičiai – nuo metų pradžios mobiliosios programėlės ir internetinės bankininkystės naudotojų skaičius išaugo atitinkamai 64 proc. ir 10 proc., t. y. šiuo metu turime 131 tūkst. aktyvių mobiliosios programėlės ir 190 tūkst. internetinės bankininkystės naudotojų. Be to, 2019 m. pabaigoje aktyvių klientų skaičius pasiekė 313 tūkst. Per metus prisijungė 42 tūkst. naujų klientų – tai yra 37 proc. augimas“.

Novatoriški produktai ir paslaugos

2019-aisiais metais „Citadele“ bankas toliau plėtojo ir diegė novatoriškus skaitmeninius sprendimus, produktus ir paslaugas, siekdama patenkinti klientų lūkesčius. Įdiegėme vartojimo paskolas per mobiliąją programėlę, atsiskaitymą parduotuvėse išmaniuoju telefonu, pasiūlėme momentinio atsiskaitymo korteles ir POS terminalus, tarpusavio atsiskaitymus į mobiliojo telefono numerius privatiems klientams. Ketvirtąjį ketvirtį Latvijoje pristatėme interaktyvią internetinę platformą finoterapija.lv, kurioje siūlomos nemokamos automatizuotos finansinės konsultacijos.

Dėmesys privatiems ir verslo klientams Baltijos šalyse

„Citadele“ bankas ir toliau augino savo paskolų portfelį tiek mažmeninės prekybos, tiek verslo bankininkystės sektoriuose, ir pasiekė 13 proc. augimą nuo ankstesnių metų (179 mln. eurų padidėjimas). 2019 m. gruodžio 31 d. paskolų portfelis siekė 1 575 mln. Ketvirtąjį ketvirtį paskolų portfelis padidėjo 61 mln. eurų (4 proc. augimas).

Padaryta didelė pažanga pritraukiant indėlius – 2019 metais indėlių portfelis Baltijos šalyse padidėjo 624 mln. eurų. Nuo 2018 metų pabaigos bendra indėlių suma padidėjo 24 proc. ir pasiekė 3 290 mln. eurų.

Turto plėtra ir išperkamoji nuoma Baltijos šalyse

Siekdama savo ilgalaikio tikslo tapti pirmaujančiu finansinių paslaugų teikėju Baltijos šalyse tiek fiziniams asmenims, tiek MVĮ, „Citadele“ sudarė įpareigojančią sutartį su „UniCredit“ S.p.A. įsigyti 100 proc. SIA „UniCredit Leasing“ ir jos patronuojamosios bendrovės SIA „UniCredit Insurance Broker“ akcijų. Gavus teisės aktų reikalaujamus patvirtinimus, numatoma, kad įsigijimas įvyks 2020 metų pirmąjį ketvirtį ir padidins „Citadele“ banko išperkamosios nuomos portfelį 850 mln. eurų, kurio bendra vertė tada sieks 1,1 mlrd. eurų.

Manome, kad „UniCredit Leasing“ yra viena geriausiai įsitvirtinusių įmonių Baltijos regione, turinti stiprius filialus visose trijose šalyse. Įmonė siūlo novatoriškus ir naudotojui patogius produktus ir turi patikimą veiklos ir valdymo sistemą. Jos verslo profilis papildys „Citadele“ įmonių grupės veiklą ir taps pagrindu Grupei augti tiksliniuose klientų segmentuose ir rinkose.

Subordinuotųjų obligacijų emisija

Banko valdyba patvirtino planus pradėti Trečiąją „Citadele“ banko subordinuotųjų obligacijų emisiją ir išleisti naujas subordinuotąsias obligacijas iki 30 mln. eurų. Iš emisijos gautos pajamos bus panaudotos bendrai verslo plėtrai ir tolesniam Grupės kapitalo bazės stiprinimui.