Pernai Lietuvoje startavęs "Finora kreditas" jau paskolino daugiau, nei milijoną

Estijos kapitalo "Finora Capital" dukterinė įmonė jau išdavė 1,17 mln. eurų paskolų. Daugiausia finansuoti statybos, prekybos, nekilnojamojo turto ir transporto verslai. Bendras paskolų portfelis šiuo metu siekia 870 tūkst. eurų

EimantasViršilaNuotrauka: vadovas Eimantas Viršila © Finora kreditas

Įmonės duomenimis, daugiausiai finansuoti statybos, prekybos, NT vystymo, transporto, paslaugų sektoriuose veikiantys verslai. Būtent jie dažniausiai susiduria su apyvartinių lėšų poreikiu.

„Kol kas dar žengiame pirmuosius žingsnius, bet per tokį gana trumpą laiką jau matome tendencijas, kad mūsų finansavimas ypač pravartus įmonėms, siekiančioms didinti apyvartą, turinčioms poreikį įsigyti papildomos įrangos, kad galėtų dar efektyviau veikti ir plėstis. Tuo tarpu, pavyzdžiui, nedidelės prekybos įmonės skolinasi, nes atsiskaitymai su pirkėjais yra su apmokėjimo atidėjimu, o lėšos veiklos tęstinumui būtinos. Trumpai tariant, situacijos gana įvairios, bet akivaizdu – finansavimo poreikis smulkiam ir vidutiniam verslui išliks ir augs“, – pastebi Eimantas Viršila, „Finora kreditas“ direktorius.

Žvelgiant į įmonių, kurioms iki šiol suteiktos paskolos, veiklos geografiją, galima apibendrinti, kad lyderiai – vilniečiai, tačiau neatsilieka ir kiti Lietuvos miestai bei regionai – Kaunas, Klaipėda, Alytus, Utena, Marijampolė.

„Finora kreditas“ akiratyje – mažos ir vidutinės įmonės, kurioms siūlomos nuo 5.000 iki 100.000 eurų paskolos.

Antrinė Estijos kapitalo finansinių paslaugų bendrovės „Finora Capital“ įmonė Lietuvoje „Finora kreditas“ užregistruota 2019 m. gegužę, o realią veiklą pradėjo nuo rudens. Kol kas „Finora kreditas“ teikia paskolas tik verslo klientams.

Top