Lietuvoje veiklą pradeda tarptautinė finansinių paslaugų bendrovė „Primero Finance“

Spausdinti

Tarptautinė finansines paslaugas teikianti bendrovė „Primero Finance“, priklausanti „Eleving Group“, nuo šiol teiks paslaugas ir Lietuvoje. Jau gegužės mėnesį bus pradėtos teikti vartojimo paskolos automobiliams įsigyti, ateityje įmonė numato ir daugiau finansinių paslaugų. 

automobilis vidusAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Klientams Lietuvoje bus pasiūlyta automatizuota paraiškų teikimo sistema, užtikrinanti paskolos suteikimo greitį ir paprastumą. Sprendimas plėsti veiklą į Lietuvą priimtas įvertinus augantį automobilių finansavimo ir paprastesnių procesų jį suteikiant poreikį. 

„Šiuo metu rinkoje stebime reikšmingą automobiliams skirtų vartojimo paskolų poreikio augimą. Naudotų kokybiškų automobilių ieškantiems gyventojams itin svarbu, kad sprendimai dėl finansavimo būtų priimami efektyviai ir taupant laiką“, – komentuoja bendrovės „Primero Finance“ operacijų vadovė Edita Zacharovaitė.

Esminis kriterijus renkantis automobilio finansavimo būdus daugeliui žmonių yra paprastumas ir greitis. Daugelyje įprastų finansavimą teikiančių įstaigų tai gali užtrukti keletą dienų, sunkumų kyla ir nestandartinėse situacijoje esantiems klientams. 

„Mūsų paraiškų teikimo sistema kliento, kuris siekia gauti finansavimą automobiliui, pateiktus duomenis apdoroja automatizuotu būdu, todėl sprendimas dėl paskolos suteikimo jį pasieks vos per 20 minučių“, – nurodo E. Zacharovaitė. 

E. Zacharovaitė sako pastebinti, kad šiuo metu būtent tikslinės vartojimo paskolos automobiliui įsigyti yra pagrindinis būdas įsigyti transporto priemonę. Žmonėms patogiau, kai jų įsigytas automobilis nėra įkeistas finansines paslaugas teikiančiai institucijai ir tiek įsigijimo, tiek vėlesnis automobilio pardavimo procesas tampa paprastesnis. Rinkdamasis paskolą, klientas gali laisvai rinktis automobilio pardavėją, ir nebūtinai naudotis finansų įstaigos partnerių pasiūlymais. Tai gali lemti ir ekonomiškai naudingesnį sandorį.

„Ne taip seniai matėme situaciją, kai Lietuvoje buvo ieškoma ir senų automobilių, svarbu, kad važiuotų, kad nekainuotų brangiai. Šiandien pagrindinis vartotojų prioritetas yra kokybė, žmonės siekia įsigyti automobilį, apie kurį svajoja. Tai suteikia ir komforto jausmą, kai nereikia baimintis, kad automobilis neužsives pačiu netinkamiausiu metu, tačiau kartu ir leidžia sutaupyti, nes remonto kainos taip pat yra išaugusios“, – paaiškina E. Zacharovaitė. 

Tarptautinę kompaniją „Eleving Group“ sudaro finansinių technologijų ir automobilių finansavimo įmonės, veikiančios visame pasaulyje, šiuo metu ji jau dirba 13 šalių. Grupei priklausanti  „Primero Finance“ bendradarbiauja su 130 partnerių, kurie gali pasiūlyti patogiai ir greitai įsigyti kokybišką automobilį, atitinkantį kliento poreikius. Pastaraisiais metais Lietuvoje populiariausi automobilių modeliai buvo BMW, „Volkswagen Passat“, „Audi“, vartotojai renkasi ne senesnius nei 7 metų automobilius.