Karinio miestelio statyboms - paskola iš „Luminor“

Spausdinti

Vilniaus rajone, Rokantiškės NT plėtotojos „Darnu Group“ statomam kariniam miesteliui bankas skolina 22,3 mln. eurų.

luminorNuotrauka: © Luminor

Projektas įgyvendinamas viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės pagrindu, ketvirtadienį pranešė bankas.

„Darnu Group“ antrinė bendrovė „Salvinta“ pagal rugpjūtį pasirašytą sutartį su Krašto apsaugos ministerija  karinį miestelį pastatys iki 2024 metų pradžios. Į jį turėtų įsikelti Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai, šiuo metu laikinai yra dislokuoti Marijampolėje, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione.

Rokantiškių kariniame miestelyje numatoma įkurdinti beveik 11 tūkst. kv. metrų ploto administracinius ir specialiosios paskirties pastatus: kareivines, valgyklą, štabą, medicinos, kontrolės punktus, 4 tūkst. kv. metrų ploto sporto patalpas ir aikštes, stadioną.

Be to, bus pastatyta daugiau kaip 7 tūkst. kv. metrų techninių pastatų: sandėliai, garažai, degalinė, plovykla, pastogė technikai, parkavimo aikštelė, tvora, taip pat apie 200 automobilių vietų, rikiuotės, technikos aikštės.

Kiti du kariniai miesteliai bus statomi prie Šiaulių ir Šilalės rajone.

Naujų karinių miestelių statybas planuojama baigti 2023 metų pabaigoje – 2024 metų pradžioje. Visuose trijuose naujuose miesteliuose galės dirbti ir tarnauti iki 2,5 tūkst. karių ar krašto apsaugos sistemos civilių darbuotojų.

Karinius miestelius Vilniaus ir Šilalės rajonuose statys „Salvinta“, prie Šiaulių – „Eika“. Bendra trijų sutarčių vertė yra apie 168 mln. eurų.