„Luminor“ ir „Green Genius“ pasirašė 10,3 mln. eurų vertės sandorį

Spausdinti

Atsinaujinančiosios energetikos įmonė „Green Genius“ iš „Luminor“ banko Lietuvoje skolinasi 10,3 mln. eurų nutolusių saulės parkų Lietuvoje statyboms.

photovoltaic 4525178 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Luminor“ banko suteiktą daugiau kaip 10 mln. eurų vertės paskolą „Green Genius“ panaudos nutolusių saulės parkų, kurių bendra galia sieks 15,7 MW, statyboms. Šių parkų gaminama žaliąja elektra naudosis Lietuvoje veikiančios verslo įmonės.

„Atidžiai stebime, kas pastaruoju metu vyksta labai dinamiškoje elektros energijos rinkoje. Iki šiol nuosekliai rėmėme žaliuosius projektus ir matome didelę prasmę taip elgtis ir toliau, todėl ir ateityje savo dėmesį sutelksime į žaliąją energiją, kuri leidžia užtikrinti gamtos išteklių apsaugą,“ – sako „Luminor“ banko Lietuvoje vadovas Andrius Načajus.

„Stabilumas ir gebėjimas prisitaikyti prie nuolat kintančių rinkos sąlygų yra itin reikšmingas, siekiant užsibrėžtų žaliosios energetikos ir energetinės nepriklausomybės tikslų. Ir šiame procese vienas svarbiausių vaidmenų tenka finansinėms institucijoms. Tad labai vertiname „Luminor“ patikimą partnerystę”, – sako „Green Genius” finansų direktorius Rokas Bancevičius.

Tai jau antroji tokio tipo paskola – 2022 m. vasarį „Luminor“ ir „Green Genius“ pasirašė 20 mln. vertės sandorį. Šios lėšos skirtos 35 MW galios nutolusių saulės elektrinėms Lietuvoje, kurių statybos planuojamos baigti iki 2022 m. pabaigos.