„Google Pay“ - jau ir „Luminor“ klientams

Gruodžio mėnesį „Luminor“ pristatę „Apple Pay“ tęsia bekontaktį atsiskaitymą ir pristato galimybę atsiskaityti su „Google Pay“.

telefonu atsiskaitoNuotrauka: Atsiskaitymas telefonu © Luminor

„Google Pay“ – tai paslauga, leidžianti „Android“ įrenginių naudotojams saugiai, greitai ir patogiai atsiskaityti parduotuvėse bei elektroninėse prekyvietėse. Tai viena populiariausių skaitmeninių piniginių pasaulyje, suteikianti galimybę su savimi nesinešioti fizinės banko kortelės. Atsiskaitant su „Google Pay“ tereikia telefoną priglausti prie mokėjimų terminalo.

„Bekontakčių atsiskaitymų dalis per pastaruosius kelerius metus smarkiai išaugo – net 77 proc. visų Lietuvoje atliekamų mokėjimų kortelėmis yra bekontakčiai. Todėl labai svarbu klientams pasiūlyti  patogius ir saugius mokėjimo sprendimus. Praėjusių metų lapkričio viduryje „Android“ naudotojams pristatėme galimybę naudotis „Google Pay“ išmaniuoju mokėjimo sprendimu, tuo pat metu naujieną pasiūlėme ir „Garmin“ bei „Fitbit“ išmaniųjų laikrodžių turėtojams, o gruodžio pradžioje pristatėme ir  „Apple Pay“, skirtą „iOS“ operacinei sistemai“, - sakė Reda Skersytė, „Luminor“ banko mokėjimo kortelių produkto vadovė.

 

Norint naudotis „Google Pay“, šią programėlę reikia atsisiųsti iš „Google Play“ parduotuvės ir „Luminor“ banko kortelę susieti su „Google Pay“ programėle. Banko kortelė, su kuria susiejama „Google Pay“, turi palaikyti bekontakčio mokėjimo funkciją – šiuos nustatymus kortelės turėtojas gali keisti „Luminor“ interneto bei mobiliajame banke. Susiejus kortelę su „Google Pay“, vartotojas telefonu gali atsiskaityti visose vietose, kuriose priimami bekontakčiai mokėjimai kortele: įvairiose fizinėse parduotuvėse, atlikti mokėjimus internetu ir mobiliajame įrenginyje įdiegtose programėlėse.

Penki patarimai „Google Pay“ naudotojui:

 

  1. Neatskleiskite kitiems asmenims savo išmaniojo įrenginio slaptažodžio.
  2. Neleiskite kitiems asmenims naudotis jūsų telefonu be jūsų priežiūros.
  3. Telefonui užrakinti susikurkite stiprų slaptažodį, naudokite veido atpažinimo funkciją ar piršto atspaudą.
  4. Reguliariai atnaujinkite savo telefono operacinę sistemą.
  5. Jei pametėte telefoną, susisiekite su banko klientų konsultavimo centru ir paprašykite užblokuoti „Google Pay“ sąsają su jūsų mokėjimo kortele.

Daugiau apie „Google Pay“: https://www.luminor.lt/lt/google-pay

Top