SEB bankas suteikė 24 mln. eurų paskolą bendrovei „Kauno grūdai“ gamybos plėtrai Alytuje

Spausdinti

SEB bankas žemės ūkio ir maisto gamybos grupės AB Akola group (anksčiau vadinosi AB „Linas Agro Group“) valdomai akcinei bendrovei  „Kauno grūdai“ suteikė 24,37 mln. eurų paskolą. Pagal sudarytą sutartį bus finansuojamos įmonės investicijos į greitai paruošiamų maisto produktų gamybos plėtrą.

bendradarbiavimas23Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Gamyklos Alytuje plėtra padės sukurti apie tris šimtus naujų darbo vietų, produktų gamybos pajėgumai išaugs tris kartus ir sustiprins įmonės veiklą Europos rinkose. 

„Prieš porą metų akcinė bendrovė Akola group tapo viena didžiausių Lietuvos ir Latvijos žemės ūkio produktų prekybos įmonių, dabar užimanti itin svarbią vietą augalininkystės, maisto gamybos ir perdirbimo sektoriuose. Šios investicijos Alytuje rodo nuoseklų įmonės požiūrį į tvarią plėtrą siekiant išplėsti maisto gamybą ir maisto produktų asortimentą, kuris yra patrauklus eksporto rinkoms. Vertiname ilgametį bendradarbiavimą ir įmonės pasitikėjimą banko ekspertais pasirenkant SEB banką šios paskolos finansuotoju“, – teigia Artūras Vingrys, SEB banko Verslo klientų ir institucijų departamento direktorius.

„Matome, kad greito paruošimo produktų rinka auga, mūsų gamybos grandinė „nuo lauko iki stalo“ užtikrina gaminamų produktų kokybę, todėl investuojame į antrąją  gamyklą Alytuje ir siekiame efektyviai išnaudoti naujas plėtros galimybes. Nutarėme didinti vietos darbuotojų kompetenciją, nes Alytuje jau kelerius metus dirba aukštos kvalifikacijos specialistų komanda, kuri gali perduoti savo žinias naujai  įdarbintiems žmonėms ir išlaikyti aukščiausius darbo kokybės standartus. Akivaizdu, kad šiuolaikinių technologijų sprendimai užtikrina naujų gamyklų našumą ir suteikia galimybę sustiprinti verslo konkurencingumą didinant savo produkcijos dalį eksporto rinkose“, – sako AB Akola group valdybos pirmininko pavaduotojas ir AB „Kauno grūdai“ generalinis direktorius Andrius Pranckevičius.

Iš viso įmonių grupė planuoja investuoti 32 mln. eurų į greito paruošimo produktų gamyklos Alytuje plėtrą. Numatoma, kad greito paruošimo produktų gamyba grupėje išaugs beveik dvigubai. Naują gamyklą planuojama atidaryti 2024 metų ketvirtąjį ketvirtį.

Pastaruoju metu AB „Kauno grūdai“ ir šios bendrovės valdomos įmonės nuolat investuoja. Šiemet įmonė įsigijo vieną iš AUGA group įmonių – Širvintose įsikūrusią bendrovę „Grybai LT“, kurios veikla yra vartojimui paruoštų maisto produktų gamyba ir pardavimas. Per artimiausius penkerius–šešerius metus  „Kauno grūdai“ sieks išplėsti „Grybai LT“ gamybos veiklą beveik keturis kartus, o į gamybos plėtrą planuoja investuoti 4,4 mln. eurų.

Didelė paklausa ir visiškai išnaudoti džiūvėsėlių fabriko (UAB „Šlaituva“) Kauno rajone pajėgumai „Kauno grūdus“ paskatino statyti antrą šios produkcijos gamyklą Kėdainiuose. 

Šiuo metu AB „Kauno grūdai“ eksportuoja daugiau kaip 96 proc. bendrovės gamyklose Alytuje ir Kėdainiuose pagamintų greitai paruošiamų produktų. Pagrindinės eksporto rinkos yra Didžioji Britanija, Skandinavijos šalys, Pietų ir Vakarų Europa.