„Credit24“ darbuotojų surinkti pinigai - socialinės paramos centrui

Kreditų bendrovė „Credit24“ įsteigė piniginį paramos fondą, kuris šiemet skirtas Vilniaus miesto socialinės paramos centro globotinių išvykai.

euro laivelis0ilgas

Vilniaus miesto socialinės paramos centras teikia pagalbą asmenims su negalia, senyvo amžiaus ar kitiems žmonėms, kuriems reikalingos socialinės paslaugos. Centro darbuotojai, pagal poreikį bendradarbiaudami su kitomis institucijomis, gali konsultuoti, atstovauti ar tarpininkauti, padėti sutvarkyti dokumentus ar spręsti sveikatos priežiūros problemas.

„Mūsų specialistai atvyksta ir į namus, užsiima socialine globa, esant poreikiui organizuoja paramą drabužiais, daiktais, maistu ir kt. Tačiau teikiant tokio pobūdžio pagalbą, svarbus vaidmuo tenka labdaros organizacijų, verslo įmonių ar pavienių asmenų iniciatyvoms. Mums visada reikalinga parama ilgo galiojimo maisto produktais, drabužiais, avalyne, stalo žaidimais, meno priemonėmis, sportiniu inventoriumi, o šiuo metu taip pat aktualu naujos kuprinės ir kanceliarinės priemonės mokyklai. 

Taip pat labai vertiname paramą įvairiomis paslaugomis arba finansiškai. O „Credit24“ skirta parama pavirs vaikų iš socialinės rizikos šeimų išvyka su dienos centrų darbuotojomis. Vaikams tai – neeilinė galimybė“, - teigia Sandra Matoškaitė, centro Socialinių programų koordinatorė.

„Credit24“ vadovės Rūtos Mylės teigimu, vienas iš šios įmonės tikslų yra edukuoti apie atsakingą finansų valdymą. Kartais pinigų stygius ir neapgalvoti sprendimai gali sukelti sniego gniūžtės efektą ir lemti dar daugiau bėdų, kurias spręsti taip pat prireikia socialinės ar psichologinės pagalbos. Taip pat vidinė organizacijos kultūra labai palaiko savanorystę įvairiomis formomis ir darbais. 

„Visada skatinome gerus darbus ir darbuotojų savanorystę, tačiau šiemet buvo įsteigtas ir finansinės paramos fondas. Skatinome kraujo donorystę, aplinkos tvarkymą ir šiukšlių surinkimą, aukojimą Maisto bankui, pagalbą gyvūnų prieglaudoms ar kitoms bendruomeniškoms iniciatyvoms. Už visus darbuotojų atliktus gerus darbus surinkome 500 eurų ir skyrėme juos socialinės paramos centrui. Dėl to vaikų dienos centrus lankantys vaikai galės išvykti į įsimintiną ekskursiją. 

Mums labai smagu juos pradžiuginti, tačiau ir toliau nuolat stengsimės edukuoti visuomenę apie asmeninio bei šeimos biudžeto planavimą, vaikų finansinio raštingumo ugdymą ir suvokimą apie finansus, kad jų trūkumas nekeltų bent jau papildomo psichologinio spaudimo ir kuo mažiau kentėtų emocinė sveikata“, - sako R. Mylė.

Top