„Paysera“ akredituota Ukrainoje, sieks e. pinigų įstaigos licencijos

„Paysera“ įtraukta į Ukrainos mokėjimų sistemų registrą, ir po techninio patikrinimo bendrovė pasiūlys greitesnį pinigų pervedimą į Ukrainą ir iš jos, taip pat valiutų konvertaciją ir kitas operacijas grivinomis, eurais, JAV doleriais.

paysera 1Nuotrauka: © Paysera

Turėdama centrinio banko leidimą, „fintech“ bendrovė dabar gali užmegzti santykius su vietos bankais – atsidaryti sąskaitą, atlikti sistemų integraciją, pradėti pervedimus. Šiuo metu įmonė jau pasiekusi susitarimą su „Globus bank“ ir derasi dėl sąskaitų atsidarymo didžiausiuose bankuose – „Privatbank“, „Oschadbank“ ir „Ukrgasbank“. 

„Akreditaciją gavome ypatingu metu Ukrainai. Vakarietiškos integracijos kelią pasirinkusi šalis modernizuoja ekonomiką, įgyvendindama pažangai reikalingas reformas, taip pat ir finansiniame sektoriuje. Būdami čia, jaučiame centrinio banko palaikymą ir pasitikėjimą bei žmonių domėjimąsi mūsų paslaugomis. Džiaugiamės, kad gavę akreditaciją nuo šiol galime prisidėti prie modernaus, pažangaus ir tvaraus finansinio sektoriaus plėtojimosi šioje draugiškoje šalyje“, – sako Vytenis Morkūnas, „Paysera LT“ generalinis direktorius. 

Bendrovė Ukrainoje labiausiai tikisi pritraukti tuos klientus, kurie vertina savo laiką ir kasdienius piniginius reikalus yra linkę patogiai tvarkyti išmaniuoju telefonu arba planšetėje. 

Pasak Natalijos Bondar, „Paysera“ klientų aptarnavimo vadovės Ukrainoje, dar iki akreditacijos įmonė turėjo apie 25 tūkst. ukrainiečių klientų, tačiau iki šiol negalėjo jiems teikti kai kurių paslaugų, pavyzdžiui, operacijų grivinomis. 

„Dabar tapome visaverčiu Ukrainos mokėjimų sistemos dalyviu. Klientams pradėsime siūlyti greitesnius pervedimus grivinomis, eurais ir JAV doleriais bei valiutos keitimą. Kadangi vis daugiau ukrainiečių apsiperka Europos e. parduotuvėse, perka paslaugas už eurus, todėl mūsų pranašumas čia bus ir momentiniai pervedimai eurais į Europos bankus“, – sako N. Bondar.

Praėjusį mėnesį Ukrainos Aukščiausioji Rada priėmė Mokėjimų paslaugų įstatymą, kuris sudarys sąlygas šalyje atsirasti elektroninių pinigų įstaigoms (EPĮ) ir mokėjimų įstaigoms. Šiuo metu tokių nėra. Kai paaiškės šių įstaigų reguliavimas, „Paysera“ ketina teikti paraišką centriniam bankui gauti EPĮ licenciją.    

Tik gavusi EPĮ licenciją bendrovė galės pradėti apmokėjimų už pirkinius surinkimą Ukrainos e. parduotuvėse – paslaugą, kuri yra pagrindinis „Paysera“ pajamų ir pelno šaltinis Baltijos šalyse. 

„Paysera“ tinklo įmonės turi EPĮ licencijas Lietuvoje, Albanijoje ir Kosove bei siekia gauti licencijas Estijoje ir Bulgarijoje. Tinklo įmonės taip pat veikia Latvijoje, Rumunijoje, Ispanijoje ir Ukrainoje.

Top