Sutelktinio finansavimo platformoje „EstateGuru“ Lietuvos investuotojai per metus uždirbo 1 milijoną eurų

Spausdinti

Paskolas NT teikiančioje sutelktinio finansavimo platformoje „EstateGuru“ per pastaruosius 12 mėnesių lietuviai iš investicijų uždirbo 1.07 mln. eurų palūkanų. Užsiregistravusių Lietuvos investuotojų šiuo metu yra 2701, 98% iš jų bent kartą investavo. Vidutinis investicinis portfelis - 12560 eurų. 

estateguru logoNuotrauka: © Estateguru

„Dažną investuotoją vilioja galimybė plačiai diversifikuoti savo portfelį ir investuoti į nekilnojamojo turto paskolas 8-iose šalyse. Žinoma, lietuviai linkę investuoti ir į lietuviškus projektus, tačiau noriai investuoja į Estijos, Vokietijos, Suomijos paskolas“, - teigia „EstateGuru Lietuva“ vadovas Artūras Konusevičius.

Į Lietuvoje finansuojamus NT projektus investuoja ir kitų šalių investuotojai. Daugiausiai iš Vokietijos, taip pat estai, italai, olandai, ispanai ir portugalai. Iš viso „EstateGuru“ platformoje užsiregistravę investuotojai iš 108 šalių. Vidutiniškai į vieną paskolą investuoja 743 investuotojai.

Pasak A. Konusevičiaus alternatyvus finansavimas užima vis didesnę vietą finansiniame sektoriuje Lietuvoje ir visoje Europoje. Dar 2010 metais alternatyvus finansavimas Europoje užėmė vos keletą procentų, tačiau šiuo metu jis jau siekia apie 20%. Nuo 2020 liepos pradžios iki 2021 birželio pabaigos „EstateGuru“ Lietuvoje finansavo paskolų už 32,76 mln. eurų. Daugiausiai paskolų suteikta projektams Vilniuje ir pajūryje. Per visą laikotarpį Lietuvoje buvo išieškota tik viena paskola, išieškojimas užtruko rekordiškai trumpai - mėnesį. 

Visa „EstateGuru“ platforma išlaikė stiprų ir stabilų paskolų apimties augimą. Nuo 2020 liepos pradžios iki 2021 birželio pabaigos platformoje buvo suteikta paskolų už 169,19 mln. eurų. Per antrąjį ketvirtį - finansuota net 180% daugiau paskolų, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu (nuo 16,5 mln. iki 46,2 mln. eurų), o pajamos padidėjo 133 proc. (nuo 0,73 mln. iki 1,7 mln. Eurų). Tai net 234 projektai, palyginti su 182 projektais 2020 m. antrąjį ketvirtį. Apie rezultatus daugiau galite sužinoti įmonės neseniai išleistoje oficialioje metinėje ataskaitoje.