Vyriausybė pritarė dėl paskolų garantijų pratęsimo ūkininkams į žemės ūkio įmonėms

Spausdinti

Ūkio subjektai, kurie patyrė sunkumų dėl COVID-19 pandemijos galės dėl paskolų ir lizingo paslaugų kreiptis į kredito unikas ir bankus galės iki metų pabaigos. 

ŪkisAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Finansų įstaigoms garantijas dėl šių paslaugų suteiks UAB „Žemės ūkio paskolų garantijų fondas“. Iki šiol jau suteikta garantijų už 8,4 mln. Eurų.

Gera žinia, kad Europos Komisija šalims narėms sudarė galimybę valstybės pagalbos schemas, kurios galiojo iki birželio mėnesio, pratęsti iki šių metų gruodžio 31 d. Taigi ir toliau bus tiesiama pagalbos ranka sunkumų dėl pandemijos  patiriantiems ūkininkams ir įmonėms, veikiančioms žemės ūkio, maisto ir miškų ūkio, kaimo plėtros, akvakultūros ir žuvininkystės srityse.

Susiduriantiems su likvidumo problemomis apyvartinis kapitalas reikalingas tęsti ūkio veiklą, supirkti žemės ūkio produktus ir iš anksto atsiskaityti su žemdirbiais, taip pat užtikrinti dirbančiųjų pajamas.

Žemės ūkio ministerijos siūlymui  - finansų įstaigoms individualias garantijas teikti iki metų pabaigos ir taip sudaryti  ūkininkams bei įmonėms palankesnes sąlygas pasiskolinti - jau pritarė ir Vyriausybė.

Planuojama, kad per š. m. II pusmetį už 20 mln. Eur finansų įstaigų suteiktų paskolų ir lizingo paslaugų bus suteikta 15 mln. Eur garantijų.