„Creditinfo“ stiprina pozicijas Baltijos šalyse

Spausdinti

Kredito informacijos, rizikos valdymo ir duomenų analizes paslaugas teikianti „Creditinfo Group“ įsigijo 51 proc. latviškojo „Kreditinformacijas Birojs“ ir tapo kontroliuojančiaja akcininke

605c3974374c9„Creditinfo Lietuva“ generalinis direktorius Aurimas Kačinskas

Prieš tai, kovo 9-ąją, buvo pranešta, kad privataus kapitalo bendrovė „Levine Leichtman Capital Partners“ (LLCP) tapo naująja „Creditinfo“ įmonių grupės valdančiąja akcininke. Po šios transakcijos, kai ABLV bankas pardavė savo turėtas akcijas, buvo padidintas KIB akcinis kapitalas.

Kiti „Kreditinformacijas Birojs“ akcininkai, tokie kaip AS Swedbank, AS SEB banka, AS Luminor Bank ir AS Citadele banka, nepasikeitė, ir formuodami stebėtojų tarybą toliau dalyvaus kredito biuro veikloje.  

Komentuodamas šiuos pokyčius KIB valdybos pirmininkas Janis Timmermanis sakė: „Ši investicija yra svarbus žingsnis, įprasminantis kredito biuro potencialą ir pasiryžimą augti. Nors Latvijoje esame palyginti neseniai veikiantis biuras, tačiau teikiame duomenimis grįstus automatizuotus sprendimus, kurie finansų rinkos dalyviams padeda saugiau skolinti ir kartu užkerta kelią pinigų plovimui.“

„Šis žingsnis ženklina reikšmingą įmonių grupės „Creditinfo" etapą ir stiprina mūsų lyderystę Baltijos šalyse“, – sako Brynja Baldursdóttir, „Creditinfo Nordics" direktorė užsienio rinkoms. – Pajėgų konsolidavimas visose Baltijos rinkose leis teikti klientams dar kokybiškesnes sprendimų priėmimo paslaugas (Decision-as-a-Service), kurios yra esminė kredito biuro veiklos dalis. Panaudodami tarptautines kompetencijas ir specifines žinias apie kiekvieną konkrečią šalį, „Creditinfo" sprendimai nustato aukštą kartelę, kad ir kur jie būtų įgyvendinami."

Lietuviai mato daug privalumų glaudžiau bendradarbiaujant su Latvija 

„Creditinfo Lietuva“ generalinis direktorius Aurimas Kačinskas, kartu einantis ir „Kreditinformacijas Birojs“ valdybos nario pareigas, įsitikinęs, kad pozicijų stiprinimas kaimyninėje Latvijoje turės tiesioginės naudos Lietuvoje veikiantiems klientams.

„Latvija yra svarbi verslo kryptis mūsų šaliai, vis daugiau kredito biuro teikiamų sprendimų reikalauja žinių apie kitų šalių rinkas, – pasakoja A. Kačinskas. –  Turėdami kontrolinį akcijų paketą seserinėje bendrovėje Latvijoje, galėsime pateikti finansų rinkos dalyviams dar tikslesnius ir greitesnius sprendimus, galimybę teikti visas tris Baltijos šalis aprėpiančias paslaugas.“

A. Kačinskas taip pat pažymi, kad aktyvesnis dalinimasis patirtimi tarp kaimyninių šalių prisidės prie skaidresnės teisinės aplinkos kūrimo ir Lietuvoje. Anot A. Kačinsko, viena iš gerųjų praktikų, kurią būtų galima pritaikyti ir Lietuvoje, yra Latvijoje veikiantis kredito biurų įstatymas, kuris reglamentuoja tokių įmonių veiklą ir aiškiai aprašo veiklos principus bei atsakomybes. 

Apie „Creditinfo“:
Bendrovė „Creditinfo“, įsteigta 1997 m. su centrine būstine Reikjavike (Islandijoje), yra viena sparčiausiai augančių kredito informacijos ir rizikos vertinimo įmonių pasaulyje. „Creditinfo“ palengvina finansavimo gavimo galimybes, kuria išmaniuosius informacijos, programinės įrangos ir duomenų analitikos sprendimus.

Šiandien bendrovė valdo daugiau kaip 30 kredito biurų. „Creditinfo“ jau kelis dešimtmečius teikia verslo informacijos, rizikos valdymo ir kredito biurų sprendimus įmonėms, kreditoriams, vyriausybėms ir centriniams bankams, didina finansinę įtrauktį, skatina ekonominį augimą, sudarydama sąlygas mažoms ir vidutinėms įmonėms bei individualiems asmenims gauti finansavimą. Daugiau informacijos pateikta interneto svetainėje www.creditinfo.com

Apie „Creditinfo Lietuva“:
Tarptautinei „Creditinfo“ įmonių grupei priklauso ir Lietuvoje veikiantis kredito biuras „Creditinfo Lietuva“, įkurtas 2000 m. Kredito biuras jau 20 metų kaupia ir valdo didžiausią Lietuvos įmonių ir gyventojų kreditingumo duomenų sistemą, teikia kredito rizikos valdymo, reitingų kūrimo, modeliavimo paslaugas. Bendrovėje dirba 38 darbuotojai, metinės pajamos 2020 m. sudarė 5,615 mln. Eur.

Apie „Kreditinformacijas Birojs“ (KIB):
KIB buvo įkurta 2013 m. gegužę ir yra pirmasis licencijuotas kredito informacijos biuras Latvijoje. KIB padeda bankams ir finansų įstaigoms valdyti kredito riziką, taikyti pažangiausią rizikos valdymo ir kredito operacijų praktiką. Jos veiklą duomenų tvarkymo srityje licencijuoja ir prižiūri Valstybinė duomenų inspekcija.

Dabartiniai KIB akcininkai yra AS Swedbank, AS SEB banka, AS Luminor Bank, AS Citadele banka ir „Creditinfo Group“.