„Maxima“ platins trumpalaikes obligacijas

„Maxima grupė“ iš trumpalaikių obligacijų surinktas lėšas planuoja panaudoti verslo finansavimui. Grupė obligacijas platins per banką „Luminor“

eurai dziunaAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Pirmąją – iki 12 mėnesių trukmės neužtikrintų skolos vertybinių popierių emisiją, priklausomai nuo palankios situacijos kapitalo rinkose, planuojama išplatinti artimiausiu metu.

Pasak bendrovės, tarptautinė kredito reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ yra suteikusi įmonei BB+ reitingą su neigiama perspektyva.

2018 metų rugsėjį „Maxima grupė“ tarptautinėse rinkose išplatino pirmąją 300 mln. eurų obligacijų emisiją. Už penkerių metų trukmės obligacijas mokama 3,25 proc. metų palūkanų, jos išplatintos su 3,5 proc. pajamingumu.

Obligacijų tuomet įsigijo daugiau kaip 60 investuotojų iš 14 valstybių. Tarp jų – trečdalis iš Baltijos ir Skandinavijos regiono, likusi dalis – iš kitų Vakarų Europos valstybių.

„Maxima grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Įmonė priklauso „Vilniaus prekybos“ grupei. Pastaroji per antrines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

 

Top