„UniCredit Leasing“ įsigijęs Latvijos bankas „Citadele“ paskelbė, kaip bus vadinama nauja bendrovė

Spausdinti

Lizingo ir kreditų bendrovė bus pervadinta į „Citadele Leasing“ ir toliau veiks kaip filialas.

citadele ilgas

Banko vadovas Johanas Akerblomas sako besitikintis, kad po šio įsigijimo „Citadele“ padidins rinkos dalį Baltijos šalių lizingo rinkoje.

„Ketiname toliau sėkmingai tęsti lizingo produktų kūrimą, teikti aukščiausios kokybės paslaugas ir tapti pirmaujančiu lizingo paslaugų teikėju Baltijos šalyse“, – pranešime sakė J. Akerblomas.

Lietuvos Konkurencijos tarybos leidimą įsigyti „UniCredit Leasing“ „Citadele“ gavo lapkričio pabaigoje, Lietuvos banko – pernai balandį. „UniCredit Leasing“, kaip ir „Citadele“ bankas, Lietuvoje veikė kaip filialas.

„Citadele“ 2019-ųjų pabaigoje su Italijos finansų grupe „UniCredit“ pasirašė įpareigojantį susitarimą, pagal kurį „Citadele“ už neskelbiamą sumą perims „UniCredit Baltic“, įskaitant Estijos ir Lietuvos filialus, taip pat jos antrinę įmonę „UniCredit Insurance Broker“, įskaitant filialą Estijoje.

Tuomet teigta, kad po šio sandorio „Citadele“ lizingo portfelio vertė išaugs iki daugiau nei 1,1 mlrd. eurų ir bankas taps vienu iš lyderių Baltijos šalių lizingo rinkoje.

75 proc. „Citadele“ akcijų valdo JAV fondo „Ripplewood Holdings“ vadovaujama tarptautinių investuotojų grupė, 25 proc. – Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.