„Luminor“ bankas suteikė pusantro milijono eurų kreditą UAB Ecoservice

Trečias didžiausias Lietuvoje veikiantis komercinis bankas „Luminor“ suteikė pusantro milijono eurų kreditą UAB Ecoservice. Gautos lėšos bus panaudotos naujų transporto priemonių įsigijimui, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

Kreditas Ecoservice Scania © Ecoservice

Bankas „Luminor“ suteikė 1,5 mln. eurų paskolą komunalinių atliekų ir antrinių žaliavų tvarkymo įmonei „Ecoservice“ automobilių parkui atnaujinti. Mažiau anglies dvideginio naudojančios ir labiau aplinką tausojančios šiukšliavežės bus naudojamos tvarkant Vilniaus, Šiaulių, Marijampolės, Mažeikių, Jurbarko, Šilalės ir Pagėgių atliekas.

„Sparčiai besikeičiančiame pasaulyje poreikis turėti švarią aplinką ir vartoti tvariai jau tampa būtinybe. Visuomenė nori prisidėti prie aplinkosaugos problemų sprendimo ir to reikalauja iš politikos, verslo lyderių. Todėl mes taip pat esame suinteresuoti investuoti į gamtą tausojančius sprendimus ir remti tuos, kurie atsakingai rūpinasi aplinkos tvarkymu ir jos išsaugojimu ateičiai. Džiaugiamės plėtodami bendradarbiavimą su ilgamečiu partneriu „Ecoservice“, kurie nuosekliai investuoja į moderniausias priemones, tuo prisidėdami prie mūsų šalies gerovės augimo“, – sako Jonas Urbonas, „Luminor“ banko verslo bankininkystės departamento Lietuvoje vadovas.

Iš viso „Ecoservice“ įsigijo 10 modernių „Scania“ šiukšliavežių, bendra pirkinio suma siekia 1,7 mln. eurų. Automobiliai atitinka itin griežtus Europos Sąjungos aplinkosauginio standarto „Euro 6“ reikalavimus, vieni jų aptarnaus įprastus, kiti – pusiau požeminius atliekų konteinerius. Tarp pirkinių – ir trijų sekcijų automobilis, kuris leidžia vienu metu surinkti skirtingas išrūšiuotas atliekas ir jų nesumaišo tarpusavyje. Visą „Ecoservice“ automobilių parką sudaro daugiau kaip 230 specializuotų transporto priemonių. Tai – vienas moderniausių tokių autoparkų visose Baltijos šalyse.

„Nuo pat įmonės įkūrimo „Ecoservice“ veikla susijusi su antrinių žaliavų surinkimu, rūšiavimu, paruošimu perdirbti bei saugiu kitų atliekų tvarkymu, todėl aplinkosauga išlieka esminis įmonės veiklos variklis. Šviečiame ir skatiname visuomenę prisidėti prie gamtos išteklių ir energijos tausojimo, teisingai rūšiuoti, mažinti į sąvartynus patenkančių atliekų kiekius ir neigiamą poveikį aplinkai.

Kiekvieną dieną teikdami savo paslaugas orientuojamės į visas priemones kurti švarią aplinką žmonėms“, – sako „Ecoservice“ generalinis direktorius Saulius Budrevičius.

Top