Lietuvos centrinė kredito unija pasipildė kapitalą

Spausdinti

Europos investicijų bankas ir fondas „Helenos“ suteikė 3 mln. eurų subordinuotoms paskoloms. Investicija LCKU panaudos ir savo kreditų portfelio didinimui.

visi kartuAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

EIF investicijos pagal Europos Sąjungos (ES) Užimtumo ir socialinių inovacijų programą sudaro 2 mln. eurų, tuo tarpu privataus kapitalo fondas „Helenos“ skiria dar 1 mln. eurų, teigiama LCKU pranešime.

„Suteikdamos subordinuotąsias paskolas Europoje gerai žinomos finansinės institucijos prisidės prie sklandžios kredito unijų sektoriaus plėtros Lietuvoje. Mes žinome, kad turime potencialo augti ir būti dar artimesni savo klientams, o pastarieji įvykiai patvirtino, kad šios vizijos pagrįstumu tiki ir mūsų tarptautiniai partneriai“, – pranešime sakė LCKU administracijos vadovas ir valdybos pirmininkas Mindaugas Vijūnas.

Pasak Europos užimtumo ir socialinių reikalų komisaro Nicolo Schmito (Nikolo Šmito), praėję mėnesiai parodė, kaip svarbu investuoti į vietos ekonomiką ir remti smulkųjį verslą, labiausiai paveiktą koronaviruso pandemijos.

„Bendras susitarimas dėl paskolos leis Lietuvos centrinei kredito unijai teikti kreditus smulkiojo verslo įmonėms ir žemės ūkio sektoriaus atstovams dar palankesnėmis sąlygomis“, – pranešime teigė N. Schmitas.

EIF vykdomasis direktorius Alainas Godardas pabrėžė, kad smulkusis verslas visada turėjo sunkumų gaunant finansavimą iš komercinių bankų, o ekonomikos nuosmukis dėl COVID-19 pandemijos gali dar labiau pabloginti esamą situaciją.

„Šis susitarimas sustiprins LCKU, kaip reikšmingo ir prieinamo smulkiojo verslo finansų partnerio Lietuvos regionuose, pozicijas“, – pranešime tvirtino A. Godardas.

LCKU priklauso 45 unijos visoje Lietuvoje, kurios kartu sudaro LKU kredito unijų grupę, aptarnaujančią per 121 tūkst. klientų įvairiuose šalies regionuose. LKU kredito unijų grupės bendras konsoliduotas turtas pirmojo pusmečio pabaigoje sudarė virš 471 mln. eurų, per pusmetį jis padidėjo beveik 19 mln. eurų arba daugiau nei 4 procentais.