Prie kredito davėjų verslui gretų prisijungė ir „Bankera“

Lietuvių įkurta įmonė pradeda teikti finansavimo verslui paskolas. Smulkios ir vidutinės įmonės galės gauti paskolas iki 50 tūkst. eurų.

bankera logoNuotrauka: © Bankera

Lietuvių įkurtas fintech „Bankera“ užbaigė įgyvendinti Europos Komisijos hakatono metu išvystytą idėją ir pradėjo teikti finansavimo paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui. „Bankera“ skaitmeninės bankininkystės platformoje Lietuvoje veikiančios įmonės galės gauti verslo paskolą nuo 2 000 iki 50 000 eurų, o paskolos įmokų mokėjimą atidėti iki COVID-19 pandemijos pabaigos ar trumpesniam laikotarpiui.

„Nepaisant to, kad karantinas Lietuvoje yra pasibaigęs, besitęsiančios pandemijos akivaizdoje nemažos dalies įmonių veikla į prieškrizinį lygį dar nėra grįžusi, o ateitis lieka neaiški. Todėl papildomo finansavimo galimybės išlieka aktualios daugeliui verslų, o ypač toms įmonėms, kurioms reikalingos lėšos naujų idėjų įgyvendinimui ar dėl karantino atsiradusių galimybių išnaudojimui. Didžiausią prioritetą skirsime sąskaitų finansavimui (faktoringui), paskoloms verslo plėtrai, skaitmenizacijai, perkėlimui į internetinę erdvę”, - teigia „Bankera“ bendraįkūrėjas Vytautas Karalevičius.

„Bankera“ paskolų palūkanos kiekvienos įmonės atveju bus skaičiuojamos individualiai, įvertinus visas su įmonės veiklos specifika bei COVID-19 pandemija susijusias rizikas ir galimybes. Už paskolą įmonei galės laiduoti jos tiekėjai ar kiti partneriai, taip sumažinant riziką finansų įstaigai ir leidžiant jai pasiūlyti mažesnes palūkanas. Verslo paskolos bus suteikiamos laikotarpiui nuo 1 iki 24 mėnesių.

„Bankera“ komanda naują verslo finansavimo sprendimą nuo idėjos iki veikiančios paslaugos išvystė vos per tris mėnesius. Balandžio pabaigoje Europos Komisijos inicijuotame hakatone „Bankera“ sukurtas smulkaus ir vidutinio verslo finansavimo sprendimas buvo pripažintas geriausiu „Skaitmeninių finansų“ kategorijoje. „Bankera“ tapo vienintele lietuvių komanda, pelniusia vieną iš šešių pagrindinių Europos Komisijos hakatono apdovanojimų. Už sukurtą inovatyvų sprendimą „Bankera“ komandai Ispanijos „CaixaBank“ skyrė specialų finansinį prizą. Birželį Lietuvoje įvykusiame „Fintech Week Lietuva“ renginyje „Bankera“ pripažinta geriausią fintech sprendimą verslui sukūrusia įmone, prisidedančia prie tvarios ateities tikslų įgyvendinimo verslo bendruomenėje.

Įmonės ir individualiai dirbantys asmenys užpildyti paskolos paraišką gali susikūrę verslo paskyrą „Bankera“ internetinės bankininkystės platformoje.

Be trumpalaikio finansavimo verslui, „Bankera“ šiuo metu siūlo sąskaitas bei įmokų surinkimo sprendimus tiek privatiems asmenims, tiek verslo įmonėms, ieškančioms pigesnių ir patogesnių mokėjimų bei kasdienių finansinių operacijų valdymo būdų. Fintech „Bankera“ įkūrė trys verslininkai iš Lietuvos: Vytautas Karalevičius, Mantas Mockevičius ir Justas Dobiliauskas.

Top