Lietuvos „TF Bank“ kreditų porfelis peržengė 9 mln. eurų

Spausdinti

Šiemet vartojimo kreditų bankas „TF Bank“ pranešė, kad jo paskolų porfelis pasiekė 9,3 mln eurų. Visos grupės porfelis Baltijos šalyse augo 5 proc. 

Vartojimo paskolų banko TF Bank Lietuvoje vadovas Šarūnas DmukauskasNuotrauka: Vartojimo paskolų banko TF Bank Lietuvoje vadovas Šarūnas Dmukauskas ©TF Bank

„TF Bank“ Lietuvoje vadovas Šarūnas Dmukauskas sako, kad bankas toliau siekia nuosekliai didinti veiklos apimtį ir prognozuoja tolesnį rinkos dalies augimą: „Nors neseniai visas pasaulis išgyveno COVID-19 krizę ir sunku prognozuoti tikslias ekonomines pasekmes ilgalaikiam laikotarpiui, šiuo metu stebime rinkos atsigavimą ir siekiame toliau auginti paskolų portfelį.“

Š. Dmukausko teigimu, dabartiniu laikotarpiu, kalbant apie vartotojų mokėjimo tendencijas, žymių neigiamų pokyčių nėra, o klientai vis labiau atranda skaitmeninių sprendimų ir e. komercijos pranašumus. Tam neabejotinai įtakos turėjo pandemija.

Bendras „TF Bank“ grupės paskolų portfelis nuo metų pradžios augo 8 proc. Veiklos pajamos pirmą metų pusę sumažėjo 17 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Iki metų pabaigos „TF Bank“ grupė ketina didinti savo rinkos dalį ir toliau sėkmingai plėtoti e. komercijos sprendimus. Švedijos vartojimo paskolų bankas Lietuvoje taip pat investuoja į žmogiškųjų išteklių auginimą ir plečia komandą. „TF Bank“ pernai paskolų portfelį Lietuvos rinkoje padidino nuo 0,6 mln. iki 6,6 mln. eurų.

Daugiau kaip 30 veiklos metų skaičiuojantis „TF Bank“ bankas įkurtas 1987 m. Švedijoje ir rinkoje išsiskiria į efektyvumą orientuotais sprendimais bei automatizuotais veiklos procesais. Šiuo metu „TF Bank“ paskolas internetu teikia ir veiklą plėtoja dešimtyje Šiaurės Europos šalių, o klientais rūpinasi ir sklandų banko darbą užtikrina beveik 200 darbuotojų. Į Lietuvos finansų rinką Švedijos paskolų bankas įžengė 2018 m. pavasarį.