Momentiniai SEPA pervedimai galės siekti ir 100 tūkst. eurų

Spausdinti

Kasdieniai pervedimai eurais, kurie "įkrenta" kelis kartus per dieną, dar žinomi kaip SEPA pervedimai, turi ir "vikresnę" savo versiją - momentinius SEPA pervedimus. Europos mokėjimų tarybos sprendimu tokie momentiniai mokėjimai galės būti nebe 15 tūkst. , o 100 tūkst. eurų.

money transfer 3588301 640Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Įprasti pervedimai eurais (SEPA) gavėjus pasiekia penkis kartus per dieną. Mes juos vadiname neskubiais, įprastais arba tiesiog SEPA pervedimais. Momentiniai pervedimai vyksta per „SEPA Instant“. Tai kita sistema, tarp kurios narių pervedimai atliekami nuolatos, t. y. 24/7. Padidintas limitas leis momentinių mokėjimų naudą pajusti didesnei daliai verslo, o taip pat ir gyventojų“, − sako Vytenis Morkūnas, didžiausios Lietuvos elektroninių mokėjimų įstaigos „Paysera LT“ direktorius.

Momentinius mokėjimus galima gauti ir atlikti tarp visų bankų ir finansinių įstaigų, kurios yra prisijungusios prie momentinių mokėjimų sistemos „SEPA Instant“.

V. Morkūnas primena, kad „Paysera LT“ klientams atliekant pervedimą, savarankiškai nėra poreikio rinktis per kurią sistemą pavedimą atlikti – jeigu gavėjo bankas yra prisijungęs prie „SEPA Instant“ sistemos, pavedimas automatiškai keliaus kaip momentinis.

„Paysera LT“ privatiems klientams visi pervedimai eurais iki 100.000 EUR nekainuoja. Pervedimo kaina verslui per „SEPA Instant“ nuo liepos mėnesio siekia 0,2 Eur, o tai yra bene dvigubai pigiau nei bankuose Lietuvoje.