Biudžeto ir finansų komitetas siūlo steigti Kreditų tarybą

Spausdinti

Ši taryba tuėtų analizuoti kreditų poreikį bei prieinamumą. Savo veikimo principu ji būtų panaši 2017 metais siūlytos Mokesčių tarybos principu.

pinigai kalkuliatoriuAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Ji nagrinėja mokėjimų rinkos plėtrą, problemas, stebi, kaip įgyvendinamos mokėjimų politikos priemonės ir taikomos inovacijos. Taryba gali teikti pasiūlymus mokėjimų rinkos dalyviams ir valstybės institucijoms.

Sprendimą dėl Kreditų tarybos Biudžeto ir finansų komitetas priėmė apsvarstęs darbo grupės, ieškojusios, kaip padidinti finansinių paslaugų prieinamumą regionuose, išvadas.

Darbo grupė siūlo Vyriausybei užtikrinti žmonėms patogią prieigą prie elektroninių ar kitų nuotolinio asmens tapatybės nustatymo priemonių, tobulinti skaitmeninių paslaugų ir duomenų perdavimo infrastruktūrą.

Vyriausybės prašoma sudaryti galimybę visoms valstybės ir savivaldybių įstaigoms, registrams priimti ir naudoti visais el. parašais pasirašytus dokumentus.

Atliekant notariškai tvirtinamus nekilnojamojo turto sandorius Vyriausybei siūloma nustatyti ribojimus atsiskaityti grynaisiais bei leisti nuotoliniu būdu sudaryti hipotekos ir įkeitimo sutartis.