"General Financing" plečia paslaugų spektrą - bus galima ne tik imti kreditus

Spausdinti

Pernai specializuoto banko licenciją gavusi bendrovė nuo pirmadienio siūlo ne tik ikreditavimo paslaugas, tačiau ir taupymo. Tapus specializuotu banku, visi indėliai iki 100 tūkst. eurų yra apdrausti.

generalfinancingNuotrauka: © General Financing

 

„Pradėję bankinę veiklą kaip bankas klientams pasiūlysime ne tik platų vartojimo paskolų paketą, tačiau ir galimybę taupyti palankiomis sąlygomis – terminuotuosius indėlius. Kai didieji šalies bankai tolsta nuo gyventojų, mes savo klientams pasiūlysime ypač platų skyrių tinklą“, – pranešime sakė „General Financing“ generalinis direktorius Noelis Crameris (Noelis Krameris). 

Pasak jo, netrukus skolinimosi ir taupymo klausimus gyventojai galės spręst ir elektroninėje erdvėje.

Specializuotas bankas gali teikti visas pagrindines paslaugas, kaip ir bet kuris bankas – skirtumas tas, kad jis neturi teisės teikti investicinių paslaugų. Galimybė steigti tokius bankus atsirado 2017 metais. 

„General Financing“ praėjusiais metais gavo 10,043 mln. eurų pajamų, įmonės grynasis pelnas siekė 1,643 mln. eurų. 2005 metais įsteigta įmonė Lietuvoje iki šiol teikė vartojimo ir lizingo paslaugas, jos paskolų portfelis šiuo metu siekia beveik 71 mln. eurų.

Lietuvoje „General Financing“ turi 18 klientų aptarnavimo skyrių, bendrovės paslaugomis pernai pasinaudojo 25 tūkst. klientų.

100 proc. „General Financing“ akcijų valdo Švedijos „Marginalen“.