"SME finance" jau gali teikti valstybės garantuojamus kreditus faktoringo sandoriams

Spausdinti

INVEGA pasirašė sutartį su dar viena finansų rinkų dalyve. Faktoringas yra laikomas viena iš greičiausių pagalbos verslui priemonių, todėl šiai paskolų formai skirta papildomi 10 mln. eurų.

p2p 2311Asociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Vyriausybei skyrus papildomų lėšų portfelinėms garantijoms faktoringo sandoriams, siekiame palengvinti finansavimo prieinamumą verslo bendrovėms. Plečiamas kreditus su valstybės garantija išduodančių finansų įstaigų sąrašas – tai dar vienas žingsnis į priekį užtikrinant platesnį paramos verslui paskirstymą per INVEGOS turimas finansines priemones“, – sako INVEGA vadovas Kęstutis Motiejūnas.

„SME finance“ atstovo teigimu, prisidėti prie realios pagalbos verslui šiandieninėmis sąlygomis – ypatingai svarbu.

„Džiaugiamės stiprindami bendradarbiavimą su INVEGA. Drauge dirbame nuo 2018 m. Buvome pirmasis nebankinio finansavimo sektoriaus atstovas, kuris klientams galėjo pasiūlyti „Invegos“ portfelines garantijas faktoringo sandoriams. Krizės metu pagalbos verslui reikia dar labiau – naujai pasirašyta sutartis leis kur kas aktyviau finansuoti smulkųjį ir vidutinį verslą. Iš patirties galime pasakyti, kad tokia priemonė išties yra labai reikalinga. COVID-19 krizės metu besidominčių verslų ir užklausų skaičius finansinei pagalbai gauti skaičius išaugo 5 kartus”, – sako „SME finance“ vadovas Mindaugas Mikalajūnas.

Pasinaudodamos priemone „Portfelinės garantijos faktoringo sandoriams 2“, labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės palankesnėmis sąlygomis gali gauti finansavimą faktoringo forma savo prekybiniams sandoriams įgyvendinti. Šia priemone siekiama padėti minėtoms įmonėms sureguliuoti apyvartinių lėšų trūkumą pardavimams finansuoti ir taip plėtoti šių bendrovių veiklą.

Numatyta, kad kiekvienam finansų įstaigos, įgyvendinančios šią priemonę, portfelyje esančiam faktoringo sandoriui bus suteikiama 80 proc. garantija, tačiau visų išmokų suma negalės viršyti viršutinės ribos, kurios dydis yra 20 proc. nuo suformuoto faktoringo sandorių portfelio garantijų sumos. Didžiausia vieno faktoringo limito suma – 1 875 000 Eur, o įmonių, vykdančių krovinių vežimo keliais veiklą, atveju – 937 500 Eur. Maksimalus faktoringo sandorio finansavimo laikotarpis – 12 mėnesių.

Dėl portfelinių garantijų faktoringo sandoriams įmonės turėtų kreiptis į finansų įstaigas, kurios yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį su INVEGA. Bendrovių paraiškas kiekvienas finansų tarpininkas nagrinėja individualiai, besivadovaudamas savo vidaus tvarkomis ir procedūromis.

Susipažinti su svarbiausiomis portfelinių garantijų faktoringo sandoriams sąlygomis padės INVEGA parengta atmintinė, kurią galima rasti čia.

Naujausia informacija apie visas INVEGA siūlomas priemones ir per jas teikiamą valstybės paramą su sunkumais susiduriančiam ar naujų galimybių ieškančiam verslui skelbiama interneto svetainės specialioje skiltyje Pagalba verslui COVID-19 krizės metu.