Dėl COVID-19 sukeltų problemų SEB pertvarkė daugiau nei 250 įmonių paskolas

Spausdinti

Absoliuti dauguma įmonių yra mažos ir vidutinės. Dažniausias sprendimas - kredito įmokų atidėjimas šešiems mėnesiams.

euro laivelis0ilgasAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

„Šiuo verslui įtemptu laikotarpiu, kai dėl COVID-19 pandemijos pasekmių dauguma susiduria su apyvartinių lėšų trūkumu, jų finansiniams įsipareigojimams palengvinti ne tik kuriamos valstybinės paramos priemonės, bet ir bankai ieško efektyvių sprendimų. Vienas jų – restruktūrizuojama su sunkumais susiduriančio verslo paskolos. Karantinas labiausiai pakenkė smulkiajam ir vidutiniam verslui, todėl suprantama, kad būtent iš šio sektoriaus sulaukiame daugiausiai užklausų dėl paskolos grąžinimo atidėjimo. Šiuo metu  skiriame labai daug dėmesio  įmonių  kreditų restruktūrizavimo paraiškų peržiūrai, kad galėtume kuo greičiau rasti individualius sprendimus įmonėms, nukentėjusioms dėl COVID-19 pandemijos“, – sako SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Vilius Juzikis.

Šiuo metu SEB banko kreditų, kai jau atidedamos įmokos, vertė siekia  288 mln. eurų, o atidėtų kredito įmokų suma yra beveik 20 mln. eurų. Dažniausiai kredito įmokų mokėjimas atidedamas šešiems mėnesiams.  

„Kita pagalbos verslui priemonė yra likvidumo paskolos, kurių mažoms ir vidutinėms bei didelėms įmonėms jau esame suteikę daugiau negu 22 mln. eurų. Šiuo metu dar vertiname paraiškas, kurių bendra likvidumui atkurti skirta kreditų vertė yra apie 100 mln. eurų“, – sako SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos direktorius V. Juzikis.

Pasak jo, kol pradės veikti valstybės paramos verslui mechanizmas, bankas įmonėms padeda skolindamas savo turimą kapitalą. Kad galėtų užtikrinti reikiamą pagalbą ir verslo finansavimą, šių metų kovo 27 dieną vykusiame SEB banko vienintelės akcininkės – „Skandinaviska Enkilda Banken AB“ – sprendimu nuspręsta nemokėti dividendų už 2019 metus. Visas SEB banko grupės pelnas bus skiriamas banko kapitalo bazei stiprinti ir šalies įmonėms bei gyventojams kredituoti.

SEB bankas primena, kad klientams dėl verslo paskolų įmokų atidėjimo ir kitų pagalbos priemonių svarbu kreiptis kuo anksčiau, kol dar neatsirado skolų. Pasitarti su banko specialistais galima nuotoliniu būdu – internetu teikiamose vaizdo konsultacijose.