Nuo koronaviruso nukentėjęs verslas jau gali kreiptis į Šiaulių banką

INVEGOS garantuojamas likvidumo paslaugas jau galima gauti Šiaulių banke. Tai jau antroji investicijų banga - pirmąją bangą valgė finansavimo platforma Finbee.

zalia sviesaAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) atstovai, kurių veikla paskelbus karantiną buvo sustabdyta arba kurių apyvarta krito daugiau kaip 60 proc., į Šiaulių banką gali kreiptis nuo balandžio 23 dienos, pranešė "Invega".

Tai jau antroji "Invegos" sutartis su finansų įstaiga dėl lengvatinių likvidumo paskolų teikimo. Iki šiol "Invega" turėjo sutartį su sutelktinio finansavimo platforma „FinBee“.   

„Verslui atvertos papildomos galimybės gauti finansavimą dar vienoje finansų įstaigoje. Tai labai svarbi ir gera žinia verslui, kuriam itin svarbus valstybės teikiamos pagalbos prieinamumas. Su prie priemonės įgyvendinimo prisijungiančiomis finansų įstaigomis sieksime užtikrinti proceso sklandumą”, - pranešime sakė "Invegos" vadovas Kęstutis Motiejūnas.

"Taip pat tikimės, kad netrukus bus pasirašyta ir daugiau tokių sutarčių", - pridūrė jis.

Smulkaus ir vidutinio verslo įmonės, kurių veikla dėl karantino buvo visiškai sustabdyta arba apyvarta krito daugiau nei 60 proc. dėl lengvatinės paskolos turi kreiptis į finansų tarpininką, kuris yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su "Invega".

Šios įmonės praėjusių metų pabaigoje turėjo nebūti laikomos patiriančiomis sunkumų ir turi būti išlaikiusios bent 50 proc. darbuotojų, palyginti su jų skaičiumi kovo 1 dieną.

Labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams paskolos 100 proc. finansuojamos valstybės lėšomis. Paskolos yra teikiamos lengvatinėmis sąlygomis ir minimaliomis palūkanomis, kurių dydis priklauso nuo paskolos grąžinimo trukmės.

Top