Premjeras: paskolas verslui gauti bus lengviau

Spausdinti

Jo teigimu yra švelninami paskolų gavimo kriterijai, kai kurių kriterijų atsisakoma. Taip pat didinamos pačių paskolų apimtys.

konkurencijaAsociatyvi nuotrauka iš pixabay.com

Verslui skundžiantis, kad valstybės parama nepasiekia dėl krizės nukentėjusių įmonių, valdžia švelnina paramos kriterijus bei didina paskolų apimtis sunkumų turinčiam verslui, ketvirtadienį pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

„Kriterijai yra peržiūrėti. Krizės valdymo komitete šiandien buvo pristatyta, atsisakėme kai kurių kriterijų“, – Seime ketvirtadienį sakė premjeras.  

Lengvatines 10 kartų didesnes paskolas – iki 1 mln. eurų – galės gauti įmonės, netekusios 30 proc. apyvartos, o tiekėjų neapmokėtoms sąskaitoms padengti jos galės skolintis iki 0,5 mln. eurų.   

„Dabar tos sąlygos lengvinamos“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas laikinai einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas. 

Pasak jo, nuo penktadienio valstybės pagalbos – lengvatinės paskolos apyvartinėms lėšoms galės tikėtis įmonės, kurios dėl karantino neteks bent 30 proc. apyvartos, o ne 60 proc., kaip nustatyta iki šiol.  

Be to, Ž. Vaičiūno teigimu, lengvatinių paskolų suma didinama 10 kartų – nuo 100 tūkst. eurų iki 1 mln. eurų. 

Be to, per „Invegą“ skolintomis lėšomis įmonės galės apmokėti iki 0,5 mln. eurų partnerių neapmokėtas sąskaitas vietoj iki šiol nustatytų 100 tūkst. eurų.    

Ekonomikos ir inovacijų ministerija panešė, kad taip pat atsisakoma minimalios neapmokėtos sąskaitos sumos apribojimo – priemone bus galima pasinaudoti nepriklausomai nuo neapmokėtos sąskaitos sumos.  

Ž. Vaičiūnas akcentavo, kad naujas paraiškas dėl paramos „Invegai“ įmonės galės teikti nuo penktadienio.  

Nuo kitos savaitės lengvinamos sąlygos palūkanų kompensavimui. Nebegalios apribojimai nekilnojamojo turto ir transporto įmonėms bei anksčiau refinansuotoms paskoloms.

Ketvirtadienio duomenimis, verslui jau rezervuota per 48 mln. eurų paramos.